Колко ще ни струва да паркираме в Кюстендил?

  • 28 април 2023 12:22

  • 262
  • 1
Колко ще ни струва да паркираме в Кюстендил?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

По 1000 лева за паркомясто в централната градска част и по 600 лева - за кварталите в Кюстендил ще се плаща на годишна база, решиха общинските съветници.

Гражданите ще могат да си закупят място за паркиране на автомобила си пред домовете и блоковете, предаде БНТ.

Проблемът с местата за паркиране в Кюстендил е сериозен.

Има и разположени автомобили по паркингите, които са за продан, и това е нарушение на наредбите, коментираха от общината. Въвеждането на платени паркоместа ще създаде някакъв ред, каза общинският съветник инж. Огнян Атанасов:

"Ако искате да си наемете паркомясто, което да е ваше и друг да не може да ви спира на мястото е 600 лева. А, иначе, ако сте в централната градска част имате при вас паркинг, общински, ще ви струва 1000 лева, за да си наемете място за година".

Напрежение с паркирането има в кв. "Колушко дере", където м.г. се правиха ремонти по инфраструктурата. В проекта обаче не са предвидени достатъчно паркоместа, а живеещите организираха подписка дали да се въведе еднопосочно движение и да се паркира в дясната страна на платното.

Десислава Станева
262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.28 | 12:37

1
Платените от САЩ сороски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 33 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на американското посолство . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а САЩ е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че САЩ не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини