Ето колко деца ще приемат детските градини в Търговище

  • 24 април 2023 14:18

  • 153
  • 0
Ето колко деца ще приемат детските градини в Търговище
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В детските градини в Търговище ще бъдат сформирани 14 първи групи, с общ прием от 385 деца. По две ще бъдат те в четири детски заведения. Това съобщиха от общинската управа дни преди 28 април, когато изтича срокът за кандидатстване за прием за учебната 2023/2024 г., предаде БТА.

Заявление за участие в класирането може да се подава от родителите на място в избраната детска градина или на електронната поща на съответното заведение. 

От пресцентъра на кмета Дарин Димитров уточняват, че по две ще бъдат групите в детските градини „Осми март“, „Веселушко“, „Снежанка“ и в „Звънче“. 

Детските градини в Търговище трябва да осигурят възможност за посещение и през лятото

Както БТА съобщи през февруари, класирането на децата ще се извършва чрез прилагане на водещ и допълнителни критерии. Водещ критерий е близостта на детската градина до постоянния и/или настоящия адрес на детето. За целта са определени прилежащи райони към всяка от сградите на десетте детски градини. Родителите ще могат да подават заявления за прием на децата и в заведения, които са извън прилежащия им район. В тези случаи обаче те ще бъдат приемани, ако след класиране на всички от прилежащия район, има останали свободни места.

С преференции при приема в първа група ще се ползват децата, с постоянен и/или настоящ адрес в прилежащия район от поне две години. Допълнително точки при класирането ще получават деца с един или двама починали родители, деца на работещи родители или студенти, деца с неизвестни родители и такива, които са посещавали яслена група към същата детска градина, и други.

Наредбата за условията и реда за прием в детските градини, карта на прилежащите райони и образци на всички необходими заявления могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Търговище.

Последвайте канала на

Десислава Станева
153 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини