Синдикати настояват за Закон за спешната помощ

  • 19 април 2023 07:38

  • 207
  • 0
Синдикати настояват за Закон за спешната помощ
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

След инцидента с пребит шофьор на линейка председателят на регионалната структура на КНСБ в Центъра за спешна медицинска помощ Климент Милчев призова за Закон за спешната помощ. Последният случай на агресия над спешен екип е от Руен, Бургаско. Ереджеп Кадир бе нападнат от роднини на пострадало в катастрофа дете. Шестима мъже са задържани за 24 часа, след което са пуснати на свобода. Близките на раненото дете заявиха, че до агресията се стигнало заради обиди от страна на шофьора.

„Ереджеп ми разказа, че при постъпил сигнал за катастрофа, са се отзовали веднага. Не е имало закъснение. При пристигането на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето. Той е обяснил, че то не е сериозно ранено и е с повърхностна рана, която трябва да се прочисти в Спешния център.

Близки на нападателите на шофьора на линейка с различна версия

Шофьорът отишъл до катастрофиралия автомобил, за да види как е шофьора му, тъй като бил пожълтял. В този момент дошла майката на 8-годишното дете и започнала да обижда и блъска Ереджеп. След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които започнали да го бият”, разказа в ефира на „Здравей, България” Милчев. По думите му подобни случаи на агресия стават все по-чести.

„По какъв начин ще бъдем защитени от държавата?. Арестуваните са пуснати още на следващия ден. Не можем да ходим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение”, каза той.

Калина Христова
207 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини