Как жителите на Хитрино приеха решението на ВКС?

  • 18 април 2023 19:20

  • 1465
  • 2
Как жителите на Хитрино приеха решението на ВКС?
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Окончателни присъди по делото "Хитрино". Двамата машинисти, управлявали катастрофиралия влак, предизвикал преди седем години взрив на газ и отнел живота на седем души получават по 10 и 15 години затвор.

Голяма част от жителите на Хитрино не са удовлетворени от присъдите и считат, че цялата истина за инцидента не е станала известна.

Шенай Хюсеин губи съпруга си и син в трагедията от 10 декември 2016 година. И днес обаче не е удовлетворена от окончателното съдебно решение, което осъжда машинистите на товарната влакова композиция заради това, че са управлявали с превишена скорост, което според експертизите е довело до фаталния инцидент.

Машинистите, отговорни за трагедията в Хитрино, влизат в затвора, реши ВКС

„Не е достатъчно машинистите, че влизат в затвора. Къде са другите виновни, цялата истина не е ясна дотук. Защо съдът спря делата за обезщетение, защо все още чакаме обезщетение от съда, нямат и малкото извинение, много години се минаха, все още ще чакаме ли“, пита тя пред БТВ.

Делата по исковете на десетките пострадали и близките на седемте загинали, които са за около 10 млн. лева, бяха прекратени до приключване на наказателния процес и сега се очаква тяхното възобновяване.

След инцидента, станал в самия център на Хитрино, железопътната инфраструктура бе изцяло ремонтирана, в това число и жп прелеза, където се бяха преобърнали вагоните – цистерни.

„Влаковете си вървят нормално, възстановиха много бързо движението, даже и сега всичко си е нормално, гарата, коловозите, стрелките, вървят си влаковете“, обясни ръководител движение на гара Хитрино Ахмед Велиев.

Самото Хитрино също е възстановено, с изцяло нова улична инфраструктура, ремонтирани и построени къщи, на мястото на разрушените и обновени обществени сгради.

Краят на наказателния процес съвсем не е и края на съдебните саги около трагедията, защото сега за много от жителите на Хитрино предстои и съдебна битка за поисканите от тях обезщетения.

Двамата машинисти отказват коментар.

Мая Йорданова
1465 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
cska

2023.04.18 | 20:12

2
Не са виновни машинистите а собствениците на фирмата дори има и замесени политици
Емѝ...

2023.04.18 | 19:29

1
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

Добави коментар

Водещи новини