Яйцата се боядисват сами с тези два трика

  • 13 април 2023 14:48

  • 1516
  • 1
Яйцата се боядисват сами с тези два трика
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Всички ние свързваме Великден с боядисването на яйца. Още от малки сме свикнали майките на да взимат дълбоки купи или буркани, в които сипват гореща вода и лъжица оцет, където да разтворят боички. В тях те слагат яйца, като първото винаги е червено, с него се търкат бузите и челото на детето за здраве. 

Понякога процесът на боядисване може да отнеме часове, а възрастните буквално капват от умора, подготвяйки се за големия християнски празник. Е, в следващите редове ще ви издадем два трика, с които яйцата сякаш се боядисват сами и няма да ви е нужно да правите почти нищо, пише "Блиц".

С първия трик ще получите черни или много тъмно червени яйца, които приличат на истински вселени. Как? Този ефект наистина е много стилен.  За целта просто трябва да сварите яйцата, но вместо във вода, да го направите в червено вино. То ще обагри яйчицата ви, а за пълен ефект, сложете и кристали при тях.

Вторият трик не е така иноваторски. За него ви трябват боички, които се продават във всеки един магазин. Пликче, което предварително сте напълнили с малко ориз. В него изсипвате някой свят от боичките, след това поставяте вътре яйцето и леко започвате да го джуркате между зрънцата ориз. Воала, вече имате красиво шарено яйчице, на малки сладки точици. Такива едва ли ще имат и съседите и приятелите ви, тъй че ще блеснете с уникална идея и ще сте много по-креативни от всички.

Ето и видео:

@larisarocas Antwort auf @womanalfa ♬ Mother - Meghan Trainor

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.13 | 15:06

1
Риташ го с всичка сила между краката и яйцата писиняват сами.

Добави коментар

Водещи новини