Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък в Сливен

  • 12 април 2023 14:35

  • 524
  • 1
Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък в Сливен
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Културни институти и училище ще се включат в традиционното боядисване на яйца на Велики четвъртък в Сливен, съобщиха организаторите от община Сливен.  Боядисването ще започне от 12 часа пред сградата на общината и в него ще участват представители на Регионалния исторически музей, Художествена галерия „Димитър Добрович“, на Националния музей на текстилната индустрия, Късноантична и средновековна крепост „Туида“, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“ и др.

В навечерието на Възкресение Христово съвместен Великденски концерт ще изнесат пред жители и гости на Сливен Симфоничният оркестър и децата от проекта „Музиката вместо улицата“ на Георги Калайджиев. Сценичната изява ще се състои в зала „Сливен“ днес ( 12 април) от 18:30 ч. 

Враца посреща празниците с площад с хиляди цветя

В полунощ, на 15 април, в Катедрален храм „Св. Димитър“ ще започне Великденската света литургия. Навръх Великден, 16 април, жители и гости на града ще  могат да се включат в общоградско веселие с участието на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци пред общината от 11:30 ч.

В празничните дни жителите и гостите на Сливен няма да заплащат за почасово паркиране. Без такси за "Синя зона" ще бъдат дните от 14 до 17 април, включително.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
524 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.12 | 14:57

1
Яйцата са снесени от кокошки хранещи се с Украинско зърно.Децата не бива да ги пипат!Пазете децата!

Добави коментар

Водещи новини