Община Варна започва строеж на две нови детски градини

  • 10 април 2023 11:40

  • 240
  • 1
Община Варна започва строеж на две нови детски градини
© Булфото (архив)

Започва строежът на две нови детски градини във Варна, съобщи днес кметът на града Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на.

По думите му част от средствата са осигурени по програма на Министерството на образованието и науката от 2020 г., останалите – от общината. Инвестицията в двете градини ще е близо девет милиона лева. Едната ще бъде построена в район „Одесос“ и ще е за близо 100 деца, като ще разполага и с физкултурен салон. Другата градина ще бъде в село Тополи. Тя ще е за пет групи, плюс още една като ясла.

Ръст на цените на ваканционните имоти в курортите край Варна

Започва строеж и на пристройка към Седмо Средно ,училище „Найден Геров“ във Варна, каза още Портних. По думите му сградата ще е на четири етажа и ще има 16 класни стаи. Инвестицията ще е над три милиона лева. Кметът каза още, че в четири училища се изграждат спортни площадки. Предстои да бъдат обновени площадките и в три градини. В други две това ще стане с подкрепата на посолството на САЩ у нас.

Ще бъде направено предложение до Общинския съвет общината да поеме извънкласните занимания в градините, допълни Портних. Според него това ще помогне на родителите и ще даде шанс на повече деца да развиват таланта си и да се изявяват. Общината е готова да разшири и обхвата на фонд „Култура“. Според кмета идеята е да се подпомогнат детските школи по изкуствата в града, както и читалищата, които развиват такава дейност. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
240 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.04.10 | 12:03

1
Защото има много русофили.Радев неси нашият президент.

Добави коментар

Водещи новини