Водещите новини! Край на достъпа до България на руски лодки и кораби. Кремъл отговаря на НАТО с ядрени оръжия в Беларус (и още…)

  • 06 април 2023 19:00

  • 1958
  • 0
Водещите новини! Край на достъпа до България на руски лодки и кораби. Кремъл отговаря на НАТО с ядрени оръжия в Беларус (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 6 април   

 

От 8 април плавателните съдове, сертифицирани от Руския морски корабен регистър, няма да имат достъп до българските морски и речни пристанища, независимо под какъв флаг плават, гласи нова заповед на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ (ИАМА).

Директорът на ИАМА – Варна, капитан Валентин Енчев уточни пред БТА, че забраната е свързана с ограничителните мерки, които Европейският съюз налага на Русия заради войната в  Украйна.

Спират достъпа до български пристанища на кораби и лодки, сертифицирани от Русия

***

Кремъл защити своето решение да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус, като отхвърли критиките на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, съобщава БТА.

Москва заяви, че ще следи отблизо каквото и да било разполагане на военни части във Финландия след нейното присъединяване към НАТО и ще предприеме съответните действия.

Кремъл: Разполагането на руски тактически ядрени оръжия в Беларус е в отговор на разширяването на НАТО

***

Мъртън е бивш посланик на САЩ в Хърватия и Хаити. Той е смятан за висш дипломат от ранг „кариерен министър“ и е изпълнявал ролята на заместник изпълнителен секретар в Държавния департамент.

Новият американски посланик пристигна в България

***

„Бойко Борисов - поздравления за победата!", написа лаконично Ицо Хазарта във "Фейсбук".

Постът бе придружен и с обща снимка на Христо Петров и Никола Минчев, който бе начело на листата на ПП-ДБ в Пловдив. Там Борисов получи повече лични преференции от ексшефа на НС в града под тепетата с 8617 на 4636 гласа.

Хазарта поздрави Борисов за победата

***

МВнР съобщи в колко секции в чужбина е имало проблем с машините

***

Съветът за електронни медии (СЕМ)  се самосезира заради скандалния клип, унижаващ хората със специални нужди, сниман в столичен търговски център.

СЕМ осъжда остро бруталното погазване на хуманността и откритата демонстрация на бездушие към хора със специални потребности.

За Съвета е смущаващо безкритичното и широко разпространение на клип, унижаващ човешкото достойнство и безцеремонното погазване на добрите нрави.

СЕМ предприема мерки срещу скандалния клип, унижаващ хората със специални нужди

***

Прокуратурата с нови подробности за гаврата с момчето в пловдивски мол

***

От Министерството на отбраната на Русия съобщиха, че генерал-полковник Рустам Мурадов, командващ руските сили на изток, е бил уволнен заради незадоволителните си резултати на фронта и огромния брой жертви при ожесточените сражения в Източна Украйна.

Според британското разузнаване не е изключено още висши военни функционери да бъдат махнати от постовете си, тъй като Москва продължава да не постига набелязаните цели в района на Донбас.

Путин уволни един от най-опитните си командири заради слаби резултати в Украйна

***

Международният валутен фонд (МВФ) очаква, че растежът на глобалната икономика ще се забави до под 3 на сто през 2023 г. и ще остане на нивото от около 3 на сто през идните 5 години.

МВФ с най-негативната средносрочна прогноза за глобалния икономически растеж от 1990 г.

***

За 65 леи (или 26 лева) се продават румънските домати в област Олтения, предава БТА.

Килограм краставици струва 35 леи (14 лв.)

Земеделците предупреждават, че до Великден цените на зеленчуците, особено доматите и чушките, може да се увеличат още и да струват два пъти повече от миналата година. Закъснелият студ и сняг в Румъния са засегнали реколтата им.

Доматите в Румъния достигат 26 лева за килограм

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
1958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини