Измъчваният Мечо не може да си намери осиновители

  • 06 април 2023 12:58

  • 1465
  • 0
Измъчваният Мечо не може да си намери осиновители
© Animal Rescue Sofia
Слушай новината Слушай новината

"Измъчваното куче Мечо си намери приятелка - Хера. Животните са настанени самостоятелно в клиниката под лекарско наблюдение, за да се излекуват напълно, но чакат с нетърпение съвместните си разходки." Това разказа Светослав Петров от Animal Rescue, където се грижат за кучето.

Мечо попадна при тях, след като сигнал за пребито куче взриви социалните мрежи, пише "България Днес". На кадри от охранителни камери се видя как мъж излиза от дома си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява отново на кадрите, носейки кучето на рьце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и множество порезни рани. Мечо е намерен сутринта от съседи на нападателя му, които веднага сигнализират организацията.

"Радвам се, че успяхме да го спасим и животното се чувства добре. Ние правим всичко възможно, за да го излекуваме. Все още леко накуцва, но това е нормално. Не сме очаквали да се възстанови бързо, защото травмите бяха тежки, а и кучето имаше проблем с опорно-двигателния апарат, преди да ги получи. Радва се на хората, но е недоверчив към непознати", разказа Петров.

По негови думи Мечо контактува добре с други кучета, но най-много време обича да прекарва с приятелката си Хера.

Разкриха какво е преживяло кучето Мечо докато е било в ръцете на насилника си

"Хера попадна при нас преди 6 месеца. Намерихме я с тежки травми, които вероятно е получила след пътен инцидент. Двете кучета много си приличат и по характер, и по външен вид. Надявам се да се появи подходящ кандидат, който да поиска да осинови Мечо и Хера, за да може приятелството им да продължи", разказа с умиление Светослав.

"В началото много хора искаха да вземат Мечо, вероятно провокирани от първична реакция и съчувствие към животното. След това тези хора се изпариха. Сега останаха само неподходящи кандидати, сред които фирми, които искат да го вземат, но не в къщата си, където Мечо да стане част от семейството им, а като куче пазач на склад", сподели Светослав.

 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1465 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини