Шумен остава без вода за ден

  • 05 април 2023 13:29

  • 269
  • 0
Шумен остава без вода за ден
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

„Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен ще изпълни планов ремонт на довеждащия водопровод към Шумен. Водоподаването към потребителите ще бъде спряно в 8:00 ч. на 6 април, информират от дружеството.

Заради появили се множество проблемни участъци и завишена загуба на вода ВиК – Шумен изпълнява дейности, които обхващат ремонти на ключови ВиК-съоръжения на довеждащия водопровод, обслужван от дружеството, обясняват причините от ръководството. 

За изпълнение на работите, съоръжението ще бъде спряно от Ревизионна шахта „Велики Преслав“ в 6:00 часа на 6 април и ще започне поетапното спиране на водата, постъпваща от него. Около 6:30 ч. ще бъдат спрени помпените агрегати на Помпена станция 1300. Водоемите към Шумен, кв. „Макак", село Панайот Волов и село Белокопитово ще бъдат напълнени до максимален обем, поради което се очаква спирането на водата към потребителите да започне от 8:00 ч. сутринта.

Направена е организация за оптимално изпълнение на различните ремонтни дейности, допълват от дружеството. Шест аварийни бригади ще работят на най-компрометираните проблемни участъци на довеждащия водопровод - ф900, стомана и помпена станция (ПС) 1300. В близост до село Миланово ще работят две бригади на шахта 62 и 64. В участъка от ПС 1300 до село Хан Крум ще работят три бригади. За ремонтните дейности на ПС 1300 се предвижда да работи една бригада.

Поетапното пълнене с вода на довеждащия водопровод ще започне след приключване на всички планирани дейности, ще бъдат включени помпените агрегати на ПС 1300. От там ще започне пълненето на напорен водоем 13 хил. м3, намиращ се в кв. „Дивдядово" и след това – поетапно включване на ПС, обслужващи Шумен. 

Планирано е дейностите да завършат до края на деня.

Последвайте канала на

Десислава Станева
269 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини