Километрични опашки от автомобили към "Дунав мост 2" на входа и изхода на Видин

  • 04 април 2023 16:13

  • 902
  • 0
Километрични опашки от автомобили към "Дунав мост 2" на входа и изхода на Видин
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Километрични опашки от леки и товарни автомобили, автобуси и микробуси, са се образували към 13:30 ч. на входа на Видин и при влизане и излизане от града при бензиностанция "Петрол". Два полицейски екипа осъществят периодично пропускане на автомобилите в двете посоки. Опашката от чакащи достига до мостовото съоръжение "Дунав мост 2" за автомобили за влизане и излизане от България и надвишава 15 километра.

Интензивен е и трафикът на преминаващите в двете посоки автомобили на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2" показва справка на БТА на официалния сайт на смесеното българо-румънско дружество, стопанисващо съоръжението.

На пункта от 14 март т.г. се извършват строителни дейности във връзка с увеличаване капацитета на ГКПП, на вход и изход се монтира допълнителна покривна конструкция. До 20 април т.г. движението на моторни превозни средства (МПС) ще бъде ограничено и спирано поетапно и почасово на трасета 5 и 6 на вход България и изход Румъния на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин - Калафат. Участъкът е сигнализиран с необходимата пътна сигнализация.

Допълнителни мерки за решаване на проблема със засиления през Дунав мост-Русе

Ремонтните дейности допълнително утежняват интензивния трафик и водят да образуването на километрични опашки.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
902 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини