За честта на един полицай

  • 04 април 2023 13:40

  • 1557
  • 0
За честта на един полицай
© pixabay

Любопитно ми е има ли неправителствена организация /НПО/, която би алармирала всички външни сдружения за защита правата на човека, за пострадалите полицаи при сблъсъка им по повод на служебните им задължения преди ден в махалата в Стамболийски? Или спонсорираните НПО-та, които работят у нас, го правят само за правата и свободите на роми и други малцинствени групи!

Официалните власти обявиха, че четирима от махалата в Стамболийски ще се сдобият с обвинения днес заради конфликт с полицаи, станал в деня на изборите.

Припомням, че при сблъсъците пострадаха двама полицаи. В белите държави навсякъде по света, униформените имат право да упражняват сила при посегателство срещу тях. Справка, вижте какво се случва по време на протестите във Франция. Вероятно ще кажете, че

полицаите трябва да ги брани държавата.

Така е, но те освен служители на реда са преди всичко човеци, чиито права в махалите не се зачитат – очевидно.

Освен това възможен лош сценарий сочи, че НПО-тата вероятно веднага ще изнамерят параграфи и „врати в полето”, според които да осъдят държавата ни зад граница и така ще трябва да плащаме пак на нарушителите, които ще се окажат за пореден път „засегнати”. Даже вече една ромка-циганка, както самите те се самоопределят, обяви в ефир, че децата й се били стресирали от акцията на полицаите, целяща да ограничи злоупотребите с адресните регистрации!

Пред БНТ районният прокурор на Пловдив Петър Петров поясни, че от близките ромски къщи се събират около 40-50 души, като най-активни са били жена на 54 години и 33-годишен мъж, които

са бутали полицаите, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях.

Същевременно публичните сметки сочат, че от джоба ни до преди две години са платени над 13 млн.лева по дела, заведени от неправителствени организации срещу България. Ми то излиза, че си плащаме, за да ни съдят. А някои и да ги пребиват с камъни – явно.

Аделина Делийска
1557 0

Свързани новини

Водещи новини