Шишков: "Арена Бургас" ще получи Акт 16 до дни

  • 31 март 2023 13:12

  • 532
  • 2
Шишков: "Арена Бургас" ще получи Акт 16 до дни
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Спортната зала "Арена Бургас" може да получи Акт 16 и месец след срока, поставен при последната инспекция на съоръжението в края на миналата година. Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на експлоатация. Това обяви в Бургас служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, който направи нова инспекция на спортния обект, заедно с представители на местната власт, предава БТА.

"Съвсем скоро комисията от Дирекция "Национален строителен контрол" трябва да започне работа по въвеждане на сградата в експлоатация. Това, което в момента се правеше като довършителни работи, се наложи заради монтирането на пистата по лека атлетика. Залата е предвидена, така че в нея да могат да се практикуват различни видове спортове. Тоест, когато има необходимост за писта по лека атлетика, тя ще се монтира. Когато има необходимост от терен за волейбол, се прави терен за волейбол", каза Шишков. 

По думите му последното актуване на сградата може да се случи и по-рано от предвидения срок. 

"Предполагам, че в рамките на 20-30 дни ще може да се приключи процедурата за получаване на Акт 16. Може да отнеме и две седмици. Но това, което днес видях, е различно от това, което видях преди няколко месеца. Забавяне от месец не е толкова фатално, важно е съоръжението да е добре изпълнено и да работи добре. Това е може би първата зала, която е построена от много години насам. Тя дава възможност за състезания по лека атлетика, така че това е изключителна придобивка не само за Бургас, но и за страната", каза още служебният регионален министър. 

Последната инспекция, която Шишков направи на обекта, бе през ноември миналата година. Тогава той обяви, че спортната зала "Арена Бургас“ ще бъде отворена частично до два месеца.

Довършват "Арена Бургас" на два етапа

Заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев, министър Шишков разгледа отново основния блок на залата и тренировъчните площи. Заедно с тях бе кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му по строителните въпроси инж. Чанка Коралска. 

Освен спортната зала в Бургас, днес министърът инспектира и Северния обходен път на града, който бе пуснат частично в края на декември. По-късно Шишков ще се запознае на място и със състоянието на пречиствателната станция на яз. "Ясна поляна", за която бяха отпуснати държавни средства за спешен ремонт. 

Цветелина Кирилова
532 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
М. Иванов

2023.03.31 | 15:53

1
10г я строят, струва милярди а е покрита с ламарина шедьовър в короната на крадливи тиква от банкя

2023.04.11 | 04:16

2
Истина. Един от портфейлите на ОПГ ГРОБ!

Добави коментар

Водещи новини