Кметът на Пловдив плати 4500 лв. за операциите на премазания от дърво пловдивчанин

  • 30 март 2023 12:24

  • 413
  • 0
Кметът на Пловдив плати 4500 лв. за операциите на премазания от дърво пловдивчанин
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Кметът на Пловдив Здравко Димитров възстанови парите за двете операции на премазания от дърво 66-годишен Въльо Генчев. Човекът пострада на ул. "Петър Шилев", когато при ураганния вятър във вторник върху него се стовари голямо дърво.

Съпругата му Марияна разказа, че от университетската болница "Св. Георги" й поискали 4500 лева, за да му оперират двата счупени крака и тя взела пари назаем и ги занесла.

"Още вчера секретарката на кмета и шофьорът дойдоха при мен и ми донесоха сумата, като подписах документ, че приемам дарението", разказа Мариана Генчева.

Тя твърди, че съпругът й е опериран, но не бил чак толкова добре.

"Признателна съм на кмета за жеста, но здравето на мъжа ми не може да се върне. Възстановяването ще е бавно и мъчително.  Десният му крак е натрошен от коляното надолу, а в левия му поставиха пирони и пластина", разказа Мариана. За единия крак платила 2700 лева, а за другия - 1800.

Кметът е обещал, че ще осигури и рехабилитацията на Генчев. "За него ще е страшно мъчение и възстановяването няма да е бързо", смята съпругата.

Здравко Димитров обясни, че е дарил лични пари.

"Стана ми жал за човека. Аз също претърпях преди време операция след счупване и знам какво е. Днес бях при него на свиждане. Клиниката имаше годишнина и се отбих при човека. Лошото бързо идва. Никой не го желае", коментира гадоначалникът, пише 24 часа.

Дърво падна върху мъж в Пловдив

Съпругата на Въльо Генчев първоначално се закани да съди общината за инцидента, но засега казва, че ще изчака. "Нека мъжът да излезе от болницата. Ще взема всички документи и ще се консултирам с адвокат", каза тя.

66-годишният пловдивчанин е единственият, който пострада при бурята. Десетки дървета паднаха и затиснаха автомобили в града. Собствениците им също се заканват да си търсят правата. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини