Стойки за полеви ремонт на велосипеди са поставени на две места в София

  • 29 март 2023 12:13

  • 112
  • 0
Стойки за полеви ремонт на велосипеди са поставени на две места в София
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Стойки за полеви ремонт на велосипеди са поставени на две места в София, съобщава Димитър Божинов, кмет на район "Триадица" на страницата си във Фейсбук.

Едната велостойка е на метростанция "НДК" - на бул. “Патриарх Евтимий” и бул. “Витоша”, а другата на входа на Южния парк на бул. “Витоша” и ул. “Бяла черква”. Съоръженията са монтирани на локации, контактни с велоалеи, по които има голям трафик на велосипеди и хора. Инструментите са удобни и практични, привързани с дълъг кабел към съоръжението, което ги прави лесни за употреба. Ръчната помпа е подходяща не само за велосипеди, но и за помпане на гуми на инвалидни и бебешки колички, посочва кметът Божинов.

Голяма верига за доставка на храна е поела ангажимент в рамките на една година да поддържа и възстановява щети по съоръженията, в случай на вандалски прояви и при повреди след употреба.

Съоръженията са дарение от магазин “Велопойнт”, които работят активно за популяризирането на колоезденето като начин на придвижване и живот, посочва районният кмет. Той призовава гражданите и велообщността да бъдат бдителни за набези по уредите. Практиката показва, че първо “изчезват” инструментите, така че се надявам да не бъдат откраднати, посочва Божинов. Съвместната инициатива на район "Триадица" и веломагазина е пилотна за града, допълва той, предаде БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
112 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини