Дали децата ще направят света по-малко жесток и безсърдечен

  • 28 март 2023 12:51

  • 863
  • 0
Дали децата ще направят света по-малко жесток и безсърдечен
© pixabay

У нас пращат фалшиви мейли до училищата, докато в САЩ поредна психясала трасджендърка директно стреля в школо и убива на място. С две думи – тази ужасна черна статистика от вчера и днес поставя под заплаха нашето, а и глобалното бъдеще – децата, които са утрешният ден.

Хиляди деца и родители у нас от градовете София, Пловдив, Варна, Плевен, Сливен втори ден са шашардисани от хаоса, който предизвикаха заплашителни мейли по електронен път, разпратени до школата. Паникьосани родители търсеха с часове изход от създалата се ситуация и наставляваха потомците си по телефона, тъй като малчуганите бяха освободени от училищни занятия.

Според вътрешния министър, който е известен уважаван юрист „… заплахите идват от профил в "Гугъл" и няма как да се установи източникът. Именно заради това в момента работят американските служби, защото "Гугъл" е техен. Водещата версия е, че става въпрос за хибридни атаки, свързани с Русия".

От априори набедената страна засега няма официално изявление по повод на това обвинение. Преди минути обаче стана ясно, че заплашителни мейли са били разпространени и в някои наши университети. Не искам да бъда мнителна, но винаги, когато се хвърли обвинение набързо срещу нарочен виновник за всички беди, е някак подозрително. Но пък е по-лесно оправдание. Едно е сигурно обаче –

възрастните нагло замесват децата в своите мръсни игри

и всичко това няма как да не дава отражение върху крехката детска психика.

Никак не е случайно например, че от години деца избиват други деца в училищата в САЩ и това се повтаря всяка година. Преди часове три деца и трима възрастни бяха убити при стрелба в частно християнско училище в американския град Нашвил, щата Тенеси. Според началника на местната полиция Джон Дрейк кървавата баня е извършена от Одри Хейл, 28-годишен транссексуален, който бързо е бил убит от органите на реда. По-късно полицията заяви пред местни медии, че тя е транссексуален мъж - родена е като жена, но идентифицираща се като мъж.

Стрелбите в училищата в САЩ са ежегодно явление

– през май м.г. в Тексас бяха разстреляни 19 ученици и двама възрастни. Година преди това, през 2021 г. в Мичигън ученик застреля 4-ма, рани 6-ма други и т.н. и т.н. всяка година в щатите има такива жертви.

Полицията зад Океана вчера за часове се справи с атаката, обаче нашите институции както обикновено кършат пръсти и безпомощно вдигат ръце пред поредното деяние на злосторници. За тях електронната мрежа е буквално рай, от който те ловко се възползват по всякакъв начин. За никого не е тайна, че манипулациите там изобилстват във всякакъв вид.

Дали е случайно, че тази врява и шум се вдигат в седмицата преди поредните извънредни парламентарни избори! Надали ще получим ясен отговор и на този въпрос. Жалко, че в мръсните хибридни политически атаки вече са намесени и децата! Това определено не вещае добро бъдеще за никого – нито за децата на замесените в калните политически инсценировки, нито за отрочетата на хилядите невинни граждани.

Преди време един мъдрец казваше, че не е наша работа да направим децата по-корави, за да се изправят срещу жестокия и безсърдечен свят. Нашата работа е да отгледаме деца, които ще направят света по-малко жесток и безсърдечен.

Мъдреците и поуките обаче днес явно не са на мода.

Последвайте канала на

Аделина Делийска
863 0

Свързани новини

Водещи новини