Туи "поникнаха" в центъра на София

  • 27 март 2023 11:53

  • 1410
  • 0
Туи "поникнаха" в центъра на София
© Bulphoto/ архив
Слушай новината Слушай новината

Туи "поникнаха" в центъра на София на мястото на потрошени плочки пред църквата "Света Неделя". 

Представители на "Спаси София" сложиха цветя в неделния ден в зейналите дупки, които са заградени с обезопасителни ленти. Тази сутрин на мястото на цветята вече има туи.

От "Спаси София" се зарекоха да продължават с акцията си, докато тротоарът не бъде ремонтиран, за което сигнал е подаден още преди 2 години.

"На искането ми за ремонт не получих никакъв отговор, въпреки че това е едно от най-оживените места в столицата. Тук всеки ден минават хиляди столичани, както и 100% от гостите на София. Този тротоар е срам за нашия град и прекрасна илюстрация за сегашното управление на София", заяви Борис Бонев.

От Столичната община съобщиха, че по график до седмица ще започне планираният ремонт на западния тротоар на бул. "Витоша" между ул. "Позитано" и ул. "Св. София". Заради лошото му състояние на 20 февруари тази година Столична община е възложила възстановяването му по линия на текущия ремонт. Преди начало на ремонтните дейности е поискано разрешение от Националния институт за недвижимо културно наследство, тъй като обектът попада в обхвата на археологическия резерват "Сердика-Средец", информира БНР.

Изпълнението на цялостния проект за ремонт и възстановяване на пл. "Св Неделя" се забавя поради подадени 9 жалби от търговски обекти в района, подадени срещу разрешението за строеж. 7 от жалбите до момента са решени от съда в полза на Столична община.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини