Полицията в Бургас с нови пистолети

  • 27 март 2023 11:07

  • 1125
  • 3
Полицията в Бургас с нови пистолети
© Булфото

Двайсет и седем нови пистолета получи на официална церемония днес Областната дирекция (ОД) на МВР-Бургас. Десет от тях са "Валтер", другите седемнайсет са от марката "Тейзър". На церемонията присъстваха главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорът на местната полиция, старши комисар Калоян Калоянов, Марин Димитров, началник отдел "Охранителна полиция и КАТ" и др.

Пистолетите "Валтер" са предназначени за служителите на "Специализираните полицейски сили" към ОД на МВР-Бургас, седемнайсетте електропреносими "Тейзър" за служители от Районните управления в Бургаска област. С тях се подновява оръжейната система в МВР с по-нови и съвременни късоцевни оръжия. 

 

Оръжието е съвременно и добро, посочи главен комисар Петър Тодоров. Той заяви, че полицейските служители заслужават да бъдат по-добре въоръжени, да бъдат по-добре облечени, да имат самочувствие като изпълняват служебните си задължения.

Задържаха служители на охранителна фирма за побой в Бургас

Усилията ни ще бъдат насочени в тази насока - да въоръжим хората си със съвременни средства, каза Тодоров. Той информира, че всички полицейски дирекции ще получат нови пистолети, като приоритетно ще получат специализираните звена - секторите за "Тактически действия" и "Специализираните сили", след това ще се пристъпи и към останалия състав. 

Надяваме се да не бъде използвано това оръжие, но все пак служителите трябва да разполагат със съвременно такова, за да могат по-ефективно да изпълняват своите задължения, добави директорът на бургаската полиция комисар Калоян Калоянов, цитиран от БТА.

Константин Тодоров
1125 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.03.27 | 11:37

1
Старите пистолети в усрайна ли ще ги пратите !??

2023.03.27 | 13:11

3
стар бардак с нови пистолети не се оправя.

2023.03.27 | 11:42

2
На майка ти в бездънната кофа ще ги изхвърлят

Добави коментар

Водещи новини