Във ВМЗ - Сопот започват да изплащат великденски надбавки

  • 27 март 2023 10:12

  • 300
  • 1
Във ВМЗ - Сопот започват да изплащат великденски надбавки
© NOVINI.BG
Слушай новината Слушай новината

Допълнително възнаграждение, което работниците и служителите във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат към заплатите си, ще бъде изплатено преди Великден. Съгласно Колективния трудов договор, бонусът е в размер на една минимална работна заплата за дружеството, съобщиха от компанията.

Решението за изплащане на бонуси, взето след преговори между ръководството на държавната оръжейница и синдикалните организации, е на база постигнатите добри финансови резултати.

В началото на годината от дружеството съобщиха, че ръководството на ВМЗ - Сопот увеличава за заплатите на всички работници и служители в държавното дружество.  Повишението е резултат от увеличението на минималната работна заплата за страната, влязло в сила въз основа постановление на Министерския съвет. Съгласно клаузите на колективния трудов договор, подписан между социалните партньори през 2022 г., считано от 1 януари тази година основната индивидуална работна заплата на работещите се увеличава със 77 лева.

От 1 декември миналата година, след проведени разговори със социалните партньори, възнагражденията на служителите бяха повишени с 6,5 на сто върху индивидуалната работна заплата и допълнително по още 100 лева. Това бе третото увеличение на заплатите през миналата година в най-голямото държавно предприятие от военно-промишления комплекс в страната. През декември всички работници и служители получиха бонус в размер на 200 лв., както и по една минимална работна заплата за дружеството в размер на 781 лева.

През 2022 година средната работна заплата в дружеството нарасна с близо 50 на сто спрямо тази през 2021 г. От юли е факт и увеличението на ваучерите за храна от 80 на 200 лева, съобщиха от компанията в началото на годината. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СВОДНИЦИТЕ КРАДЦИ

2023.03.27 | 10:18

1
ОТ СИНДИКАТИТЕ ДА СЕ ИЗГОНЯТ ОТ ВМЗ!

Добави коментар

Водещи новини