Летище София с директни полети до Вроцлав, Осло и Рияд

  • 26 март 2023 11:45

  • 1418
  • 3
Летище София с директни полети до Вроцлав, Осло и Рияд
© Летище София

Лятното разписание на летище София предлага на пътуващите избор от 77 редовни и 19 чартърни дестинации. Те са резултат от програмата на „СОФ Кънкет“ за разширяване на полетната мрежа и дават възможност за удобни връзки и трансферни полети. В лятната програма от София ще летят 21 авиокомпании, които изпълняват редовни полети, а 6 превозвача са заявили желание за чартърни.

Още с влизане в сила на новото разписание Ryanair започва полетите си до полския град Вроцлав. Първият самолет по дестинацията ще излети/кацне на 27 март, а до там ще се лети два пъти в седмицата в дните – понеделник и петък. Ryanair има още една нова дестинация с лятната ни програма, която е нова за нас. Това е Родос. Полетите до гръцкия град с едно от Седемте чудеса на света започват от 3 юни във вторник и събота.

Инвестициите на Летище София ще бъдат ускорени, съобщиха от Министерството на транспорта

Wizz air също включва две нови дестинации към лятното разписание на летище София. Това са редовните полети до Ереван и Рияд. До арменската столица ще се лети в дните сряда и неделя от 30 април. Директните полети до Саудитска Арабия/ Рияд също ще се изпълняват два пъти седмично от 23 април, отново в сряда и неделя.

В лятното разписание летище София ще посрещне още една нова дестинация, а именно до норвежката столица Осло. Редовните полети ще се изпълняват от Norwegian Air Shuttle, която е нова авиокомпания за летището. До норвежката столица ще се лети всяка сряда и събота от 24 юни.

Летище София продължава преговорите си и с други превозвачи за осигуряване на повече предложения за пътниците.

Владимир Василев
1418 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kirilenko

2023.03.26 | 15:16

3
с тая политика на президента скоро полетите ще са само до москва и пекин

2023.03.26 | 13:12

1
Как вървят полетите до Скопие?

2023.03.26 | 13:31

2
До Скопие полетите прелитат с 40/50 минутен престой на Гюешево.

Добави коментар

Водещи новини