Екипът на РИОСВ - Плевен почисти "Скобелев парк"

  • 25 март 2023 16:07

  • 716
  • 5
Екипът на РИОСВ - Плевен почисти "Скобелев парк"
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Служители от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Плевен почистиха днес „Скобелевия парк“ в Плевен. Акцията е част от инициативата на МОСВ "Да сложим точка на замърсяването".

 

В инициативата участва заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров. Акциите се провеждат по график, а към групите може да се включи всеки който пожелае. Целта на кампанията за почистване е с личен пример, именно хората, които са отговорни за прилагането на законовите разпоредби за опазването на околната среда, да привлекат последователи към каузата.

 

Създадени са щабове в МОСВ, които ще обработват информацията за събраните отпадъци в кампанията "Да изчистим България заедно"

Кампанията "Да сложим точка на замърсяването" ръководството на министерството стартира миналия месец, като акциите ще продължат и през следващите месеци, посочи зам. - министър Димитров, като припомни, че МОСВ и регионалните структури отправят апел към гражданите за отговорно поведение към околната среда като изхвърлят отпадъците си единствено на определените за това места.

53 чувала с отпадъци, най- вече фасове, различни опаковки, стъклени и текстилни, пластмасови шишета се събраха при почистването в Скобелев парк. Участниците в почистването припомниха, че при установяване на замърсени участъци, следва да бъдат сигнализирани съответната община или РИОСВ за местоположението им, като целта е да бъдат предприети своевременни действия по почистване.

Филип Епитропов
716 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.03.25 | 19:22

5
тоест МОСВ дори един парк не може да почисти сам.. трябва граждани да помагат. Тия институции, за какво са ни ве?!
малиии

2023.03.25 | 18:56

4
как скобелев парк, бързо да сменят името тц тц какви евроатлантици сме
Веско

2023.03.25 | 16:44

3
Това трябва ли да е новина?!?!
Веско

2023.03.25 | 16:44

2
Това трябва ли да е новина?!?!
Веско

2023.03.25 | 16:44

1
Това трябва ли да е новина?!?!

Добави коментар

Водещи новини