Румънските власти са иззели целия улов и оборудването от трите български кораба

  • 25 март 2023 12:45

  • 2068
  • 2
Румънските власти са иззели целия улов и оборудването от трите български кораба
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Проговори капитанът на единия от трите задържани в Румъния риболовни кораби.

Това се случи в четвъртък вечерта в международни води, твърдят моряците. Там те са ловували определен вид акула, който е разрешен. Задържаните са били разпитани обстойно, като и днес им предстои нова серия от разпити. Не е изключено на тримата капитани да бъдат повдигнати и обвинения. 

„Конфискуваха ни целия улов. Иззеха всичко, включително уреди, но нямаха заповед”, разказа пред NOVA капитан Красимир Петров.

Задържаха три български кораба в Румъния за бракониерство на акули

В 9 часа вечерта решиха, че ще ни разпитват. Държаха ни за разпит цяла нощ. До 5 часа сутринта. На капитаните ни връчиха някакви протоколи, от които нищо не можеш да разбереш. Най-отдолу пише глоба от 250 до 5000 леи. Това е глоба за капитаните само. Изведнъж се оказва, че екипажите са свидетели, а пък ние капитаните сме обвиняеми и тримата. Българската държава е внесла протестна нота. Още веднага беше уведомен министърът, той уведоми министърът на външните работи. След това консулът се свърза с нас, разказа още Петров.

Владимир Василев
2068 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Az

2023.03.25 | 14:34

2
Bravo. Mnogo dobre., taka se pravi s naru6itelite
Ало , капитаните

2023.03.25 | 13:30

1
Не се правете на луди. По целия свят е така - при нарушения на кораба го отнася капитана , а не екипажа. Пак се благодарете , че не са ви тикнали в ареста на хляб и вода от Дунава.

Добави коментар

Водещи новини