Водещите новини! Екс-министър: има недоверие към нас от ЕС и НАТО. Историк: Защо Радев трябва да бъде съден за държавна измяна (и още…)

  • 24 март 2023 19:07

  • 1703
  • 2
Водещите новини! Екс-министър: има недоверие към нас от ЕС и НАТО. Историк: Защо Радев трябва да бъде съден за държавна измяна (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 24 март   

 

„В момента сме изправени пред едно сериозно недоверие от нашите партньори в ЕС и НАТО“.

„Не ми е известно да има такъв европейски механизъм за мир, за какъвто говори президентът Радев“.

„Аз също съм пацифист, но не мисля, че лишавайки Украйна от оръжие ще постигнем по-бърз мир“.

„На фона на войната в Украйна, моментът е подходящ за модернизация на българската армия и за ускоряване на производствата. Това, което сега отказваме да дадем на Украйна, до две-три години ще е негодно за употреба“.

Бивш министър на отбраната: Това, което сега отказваме да дадем на Украйна, до 2-3 години ще е негодно за употреба

***

Миналата седмица Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за ареста на руския лидер.

Вчера Унгария заяви, че няма да арестува руския президент Владимир Путин, ако той влезе на нейна територия.

Радев, след края на Европейския съвет в Брюксел: „Първо, вие знаете, че отношенията в момента между държавите-членки на ЕС и Русия не са такива, че да предполагат посещение на президента на Руската федерация. Така че въпросът ви към момента е безсмислен“.

Радев на питане дали Путин ще бъде арестуван, ако дойде у нас: Безсмислен въпрос

***

„Лично Радев отказва най-добрата възможност за модернизация на българската армия, която бил получила най-съвременно западно и съвместимо със стандартите на НАТО въоръжение, в замяната старото съветско такова“.

Също така в рамките на последните две служебни правителства Радев не просто отказа помощ на Украйна, а абсолютно дръзко отказва да се съобрази с решение на Народното събрание по този въпрос, с което нарушава директно Конституцията“.

Същото това правителство обещаваше апокалипсис без руски газ и поради това настояваше България да започне да плаща в рубли на Газпром, НО този апокалипсис изобщо не настъпи“.

Емил Джасим: Защо Румен Радев трябва да бъде съден за държавна измяна

***

Смешна и елементарна кампания се вихри с торбичка на ПП-ДБ, пълна с храна, оставена на оградата на нечия къща. Според споделилите го „активисти“, това било „кампания“ на ПП-ДБ. 

Неизненадващо се оказа скалъпен фалшификат за очерняне на ПП-ДБ. 

„Една и съща снимка, направена в квартал на Троян, се разпространява от тролове, общински служители от Община Тетевен, общински съветници от ГЕРБ Ловеч, кандидати за народни представители от Възраждане, Има Такъв Народ, фейсбук групи, известни с подкрепата си към ГЕРБ“, заявяват от ПП-ДБ.

ПП-ДБ за снимка с рекламни торбички: Когато си лъгал и крал 12 години и нямаш аргументи…

***

Валерия Яроцкая е балерина, мечтала за второ дете повече от 20 години. Бременността, обаче, настъпва в разгара на войната в Украйна и превръща майката в бежанка, търсеща спокойствие за себе си и бъдещото си дете. С д-р Татарова се среща още с пристигането си в България през септември миналата година и избира да се довери на нейния професионализъм, предвид специфичността на състоянието си, разказаха от болницата.

58-годишната украинка роди здраво бебе в бургаска болница

***

Нищо ново тук, Медведев плаши с ядрени оръжия

Медведев: Ако Киев се опита да си върне Крим, Русия ще използва ядрени оръжия

***

Това вече си заслужава смеха

Според украинското министерство на отбраната руските войници вече ще могат да бягат в стил Сегал и, докато бягат, да правят странни движения с ръцете

Стивън Сегал ще обучава руски войници за фронта в Украйна

***

Германската външна министърка Аналена Бербок обеща днес подкрепа на Грузия в нейния стремеж за присъединяване към Европейския съюз.

Бербок обеща подкрепата на Германия за стремежа на Грузия за членство в ЕС

***

В рамките на няколко седмици европейските и международните партньори на Франция са въвели мерки за ограничаване или забраняване на тегленето на „ТикТок“ от служителите на администрациите.

Притесненията из целия свят нараснаха заради риска китайското правителство да получава достъп до местоположението на потребителя и данните му за контакт чрез „БайтДенс“, компанията майка на „ТикТок“.

Франция ще забрани "ТикТок" за служебните телефони на държавните служители

***

 

Novini.bg
1703 2

Коментари 2

Добави коментар
спрени коментари

2023.03.24 | 23:57

2
за джендеро-либерала интимен приятел на емито ... щял да съди Президента на нас българите за измяна хахаха

2023.03.24 | 21:11

1
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КИРИЛ ПЕТКОВ ТОЙ ЩЕ СВАЛИ РАДЕВ ТОЙ ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА БОРИСОВ ТОЙ ЩЕ СМЕНИ ЗАКОНА ОБЩ КМЕТОВЕ ДА НЯМАТ ПРАВО ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МАНДАТА ЗАЕДНО СЪС ОБЩ СЪВЕТНИЦИ ТОЙ ЩЕ ИЗГОНИ ВСИЧКИ РУСКИ ШПИОНИ ТОЙ ЩЕ АРЕСТУВА ПУТИН АКО СЕ ПОЯВИ В БГ ТОЙ ЩЕ СМЕНИ ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ТОЙ ЩЕ СЪБОРИ НА ДОГАН ВСИЧКИ САРАИ И ПРИСТАНИЩА ТОЙ ЩЕ СПРЕ ТЕЧА НА МИЛИЯРДИТЕ ГЕПЕНИ ОТ ГЕРБ БСП И ДПС ТОЧНО СЕГА Е МОМЕНТА ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПП И ДА БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЯМА ДАНИ ИЗЛОЖАТ УСПЕХ НА 02.04.23.

Добави коментар

Водещи новини