Иван Демерджиев във Видин: Абсолютно неприемливо е струпването на километрична опашка от камиони

  • 24 март 2023 18:35

  • 1908
  • 1
Иван Демерджиев във Видин:  Абсолютно неприемливо е струпването на километрична опашка от камиони
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. инспектира ГКПП „Дунав мост“ – 2 при Видин – Калафат, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на посещението му в крайдунавския град бяха обсъдени конкретни възможности за облекчаване на тежкотоварния трафик

Министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. и заместник-министър Венцислав Катинов се срещнаха днес с ръководни служители на видинската полиция. Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин, представи актуална информация за оперативната обстановка в региона и резултатите от предприетите действия на служителите на реда за предотвратяване на престъпления, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите. 

В хода на разговорите министърът подчерта необходимостта от активна превенция по линия на цялата полицейска дейност – конвенционална престъпност, наркоразпространение, домашно насилие, междусъседски конфликти.

Вътрешният министър и заместник-министър Катинов посетиха центъра за видеонаблюдение на мостовото съоръжение при Видин – Калафат. При инспекцията на ГКПП „Дунав мост-2“ те се запознаха със спецификата на работата на място и разговаряха с дежурните български и румънски гранични полицаи. Контролно – пропускателният пункт работи на пълен капацитет, но трафикът остава интензивен, съобщи комисар Димитър Чорбаджиев – директор на РДГП-Русе и уточни, че за денонощие през пункта в посока Румъния преминават по около 1400 автомобила.

„Абсолютно неприемливо е струпването на километрична опашка от товарни автомобили, това е наказание за всички“, категоричен бе министърът и посочи необходимостта от създаване на съвместна работна група с румънската страна за постигане на трайно решение на въпроса.

В търсене на работещо решение за облекчаване на тежкотоварния трафик министър Демерджиев и областният управител обходиха два близки терена, които в краткосрочен план могат да бъдат използвани за обособяване на паркинги и облекчаване на движението на тежки автомобили.

 

На последвалата работна среща в областната администрация министърът  и областният управител коментираха текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка за предстоящите избори и конкретни действия за решаване на въпроса с тежкотоварния трафик на ГКПП „Дунав мост-2“.

Министър Иван Демерджиев започва поредица от работни посещения в структурите на МВР

 

Валери Зайцев
1908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Асен

2023.03.24 | 20:39

1
ела на Калотина нещастник

Добави коментар

Водещи новини