Сътрудничеството в отбраната обсъдиха министър Димитър Стоянов и Лео Дохърти

  • 23 март 2023 18:44

  • 273
  • 0
Сътрудничеството в отбраната обсъдиха министър Димитър Стоянов и Лео Дохърти
© МО
Слушай новината Слушай новината

Двустранните отношения в областта на отбраната обсъдиха днес министърът на отбраната Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва и Лео Дохърти, парламентарен заместник-държавен секретар за Европа на Великобритания. В срещата, която се състоя в министерството на отбраната, участваха и Н. Пр. д-р Роб Диксън, посланик на Великобритания и заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска.

Министър Стоянов отбеляза отличните взаимоотношения между двете страни като съюзници в НАТО и партньори в общи предизвикателства и инициативи. Той благодари за оказваната от Великобритания подкрепа и сътрудничество. Министър Стоянов запозна Лео Дохърти с направеното до момента по отношение на проектите за модернизация, както и с основните цели и предизвикателствата, пред които е изправено министерството. 

Министър Димитър Стоянов: България не подготвя предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна

Парламентарен заместник-държавен секретар Дохърти благодари за ползотворното сътрудничество и усилията на България в подкрепа на Украйна. Той подчерта, че България и Обединеното кралство са близки съюзници в НАТО и изрази увереност, че отношенията между двете страни в областта отбраната ще продължат да укрепват, съобщиха от пресцентъра на МО.

Филип Епитропов
273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини