Обявена е обществена поръчка за купуване на хранителни продукти за най-нуждаещите се

  • 23 март 2023 10:11

  • 190
  • 0
Обявена е обществена поръчка за купуване на хранителни продукти за най-нуждаещите се
© Bulphoto/ архив

Обявена е обществената поръчка за купуване на хранителни продукти за най-нуждаещите се по Програмата за храни и основно материално подпомагане. 22 милиона 642 хиляди лева без ДДС е общата стойност на поръчката.

Агенцията за социално подпомагане е бенефициент по европейската програма чрез тръжна процедура и ще закупи 17 хранителни продукти, брашно, ориз, леща, макарони, зеленчукови и месни консерви, захар, конфитюр, олио, предназначени за раздаване на крайно нуждаещите се у нас. Оферти ще се подават до 18-04 комбинирано през сайта на агенцията за обществени поръчки, а мостри от продуктите ще се предоставят в деловодството на агенцията в София.

Офертите ще се отворят на 20 април. След финализиране на процедурата и доставката на храните съвместно с Българския червен кръст Агенцията за социално подпомагане ще раздава хранителните пакети. Това е първият транш, финансиран от новия програмен период до 2027 година. 

Агенцията за социално подпомагане започва да изпълнява и процедурата, по която на бедни семейства ще се предоставят ваучери за детска кухня.

53 общини и райони за заявили интерес, предвидения бюджет е малко над 7 милиона лева от европейската Програма за храни и основно материално подпомагане.

Целта е до края на 2025 година най-малко 5 хиляди деца на възраст от 10 месеца до 3 години да получават обяд от супа, основно ястие и десерт. Така  ще осигури разнообразна и здравословна храна, която бедните родители  не могат да осигуряват на децата си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини