Напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив заради забавен ремонт на път

  • 23 март 2023 07:29

  • 773
  • 1
Напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив заради забавен ремонт на път
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив. Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове, разположени по Брезовско шосе, се оказаха в строителен капан. Причината е ремонт на булеварда, който се извършва по третия Лот на водния цикъл.

След цялостното разкопаване на шосето строителните дейности забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния срок на изпълнението. Търговците, чийто бизнес е изправен пред фалит, събират протестна подписка, а тази сутрин излязоха и на спонтанен протест.

Над 500 са засегнатите обекти.

„Съкратих работниците, не можем да издържаме, защото няма достъп до търговските обекти. Няма начин за работа вече повече от 3-4 месеца”, заяви Радослав Ангелов, собственик на автосервиз, пред Нова тв.

Опасни мостове в Кресненското дефиле по пътя към Гърция

„Тировете минават по обходен маршрут, но и той е невъзможен, защото е в ями. Има и много остър завой, който затруднява тировете. Клиентите ми спаднаха с 60%”, каза друг протестиращ.

Търговците казват, че са се свързали с отговорните институции, за да питат защо толкова дълго продължава ремонтът, но получили уклончиви отговори.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
773 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Шоп

2023.03.23 | 07:57

1
Ква търговска зона те бие бе п у т к а майна селска пръчка.

Добави коментар

Водещи новини