Българите сме много толерантни

  • 22 март 2023 17:03

  • 1236
  • 0
Българите сме много толерантни
© pixabay

Дори повече, отколкото предполага доброто възпитание. Така мисля, противно на констатациите на дистанционно написания доклад за нас от САЩ. Освен това мисля, че не е много прилично една корумпирана държава, в която разследват дори сина на президента им, да пише доклади за други страни, в които има корупция, защото ми прилича на онзи рефрен, че „крадецът вика дръжте крадеца”.

Категорично твърдя, че българското общество е много толерантно към всякакви малцинствени групи у нас. И това е доказано във времето и пространството както преди, така и в настоящето. Също така, че няма упражнявано насилие нито върху ромите, нито върху представители на ЛГБТ общността, а ако се е случило, е в графата „инцидент”, а не преобладаваща практика.

Погледнете последните новини и данни за убийства и побоища, в това число над лекари, за това кои и къде ги вършат. А трябва ли да припомням какви са натрупаните дългове към топлофикации, енерго и водни дружества в страната от махалите и кой в крайна сметка плаща тези масрафи!

Тук всички сме наясно с кривиците ни, но сред тях не е тази да не полагаме грижи за малцинствата и това трябва ясно да се казва.

Има много съвестни граждани и сред тях, които работят, пращат децата си на училище, не трупат дългове на гърба на всички останали. И това е факт. Както и че съществуват други групи, които се прехранват с години само от социални помощи, не работят, крадат и се оглеждат само откъде да измуфтят нещо.

Те ли са репресирани в България? Или пък онези с различна полова ориентация!

Разбира се, че има и такива българи, ама те не са предмет на доклада от отвъд Океана.

Ясно е също така, че, ако бяхме по-богата държава, сигурно щяхме да полагаме още по-добри грижи за нуждаещите се. Но не сме, напротив, оглавяваме всички класации за бедни, за съжаление. Но въпреки това се изляха милиони в т.нар. „ромско включване и интеграция”, които потънаха някъде, но явно не в махалите.

Съгласна съм с констатацията на служебния правосъден министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо, че в него не пише нищо ново, непознато за нас. Обаче

не съм съгласна да се отричат очевидни усилията, които обществото ни полага

в една или друга посока, а в конкретния случай по отношение на малцинствените групи. И накрая да припомня на някои безродници, които се надпреварват да ни маскарят и да доносничат навън, думите на Петко Каравелов, когато пребит излиза от „Черната джамия”, но застава пред чуждите журналисти и за да защити достойнството на държавата ни казва:

„Господа, такива работи в моята държава не се случват”.

Аделина Делийска
1236 0

Свързани новини

Водещи новини