Камиони чакат над три часа при Гюргево на влизане в България

  • 22 март 2023 13:17

  • 232
  • 0
Камиони чакат над три часа при Гюргево на влизане в България
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Камионите, които напускат Румъния през южния граничен пункт Гюргево, трябва да чакат над три часа на границата заради големия брой превозни средства, които преминават транзитно, съобщи Аджерпрес, цитирана от БТА. 

С цел да ускори придвижването Инспекторатът на граничната полиция в Гюргево увеличи броя на контролните ленти на границите. 

На "Моста на дружбата" Гюргево-Русе има само една лента във всяка посока. На ниво Териториален инспекторат на граничната полиция в Гюргево са предприети всички мерки в рамките на техните компетенции, за да бъде намалено времето за чакане и да се осигури оперативен контрол. За ускоряване на трафика броят на контролните платна и на служителите на гранична полиция, които извършват контрол на документи, е бил увеличен, заяви Ралука Петронела Стан, говорителка на Инспектората на граничната полиция в Гюргево за Аджерпрес. Така за камионите преминаването през Гюргево е увеличено от четири на пет контролни ленти при влизане в Румъния и  от три на четири при излизане от страната.   

Румъния и България се договориха за фериботен граничен пункт при Русе-Гюргево

Последвайте канала на

Константин Тодоров
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини