Водещите новини! Столтенберг: Русия е най-голямата заплаха за световната сигурност. КЗК: Ръстът на цените е необосновано висок (и още…)

  • 21 март 2023 18:58

  • 1142
  • 17
Водещите новини! Столтенберг: Русия е най-голямата заплаха за световната сигурност. КЗК: Ръстът на цените е необосновано висок (и още…)
© Getty Images/Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 21 март   

 

„… опит на президента Румен Радев да неглижира решенията на Народното събрание. И заедно със своето служебно правителство да заема позиции и да предприема решения, които противоречат на интересите на България и застрашават сигурността ѝ, отделяйки я от съюзниците ѝ в ЕС и НАТО“.

„Не е израз на “суверенно решение” на България, както твърди президентът, България да не участва в инициативата на Европейската агенция по отбрана за доставка на боеприпаси за Украйна.

Висшият орган на държавната власт е Народното събрание и неговите решения са задължителни за всички институции. C решението си за предоставяне на военно- техническа помощ на Украйна миналата година 48-ото Народно събрание задължи правителството „да продължи да предприема всички действия за оказване на последваща военна и военно-техническа подкрепа за Украйна“.

ПП - ДБ: Остро се противопоставяме на поредния опит на Румен Радев да неглижира решенията на НС

***

Скъпи български приятели, знам, че ви предстоят избори и ако искате партия, която застава зад демократичните ценности, свободата на гражданите и човешките права, гласувайте за „Продължаваме промяната – Демократична България“, призовава Кая Калас.

Втори европейски премиер призова да се гласува за ПП-ДБ

***

„… как се забравят такива красиви спомени? Не може току така да се обръща палачинката, не може. 

Особено, ако си шофьор на руски самолет с фалшиви НАТОвски пагони и никога не си имал друга мечта освен руски диктатор да те гали по главата пред строя“.

На мястото на Путин, щях да дойда на посещение в БГ, колкото за гаврата с уж европейските институции

***

"Путин искаше по-малко НАТО, но получи повече НАТО", каза Столтенберг по време на представянето на годишния доклад на алианса, предаде Ройтерс. Той отбеляза, че границата на Алианса с Русия ще се удвои, когато Финландия и Швеция се присъединят към НАТО.

Столтенберг: Русия е най-голямата заплаха за световната сигурност

***

Проучване на НАТО : Мнозинството българи подкрепят повишение на разходите за отбрана

***

Това е първият постоянен гарнизон на американската армия в Полша, посочват Франс прес и ТАСС. 

В момента на територията на страната от бившия социалистически блок са разположени повече от 10 000 американски военнослужещи. 

Те са част от регионална група за подкрепа в Полша. Сега тя се модернизира, за да се сформира Първи гарнизон на американската армия на Източния фланг на НАТО.

В Полша беше разположен постоянен гарнизон на американската армия

***

В учебния отдел ми казаха: Първо подпиши повиквателната си заповед и след това ще си получиш документа. До секретарката седеше военен с офицерско звание, най-вероятно служител от местното военно окръжие“.

Военни изнудват руски висшисти

***

"Ние изпратихме ясен сигнал към окупаторите – Крайно време е напуснете Крим!", това заяви украинското военно министерство, написа вестник "Украинская правда".

Киев: Окупатори, крайно време е да напуснете Крим

***

Ръстът при цените на храните е необосновано висок. Това е заключението на Комисията за защита на конкуренцията след сравнителен анализ на разходите на всички участници във веригата на доставки, съобщи БНТ.

КЗК: Ръстът на цените на храните е необосновано висок

***

Къде храните у нас са най-скъпи?

***

Симулатор на интернет страницата на ЦИК показва как се гласува чрез машина. Той е достъпен за всички граждани, които искат да упражнят машинното гласуване, за да са подготвени за изборите. 

Симулатор на сайта на ЦИК показва как да гласуваме с машина

***

Държавните институции са сезирани от кмета Пенчо Милков веднага след изчезването на възрастен мъж със съмнения за старческа деменция.

При посещението на Милков в частния хоспис са установени лоша хигиена и санитарно-битови условия, недостатъчно персонал за обгрижване на настанените и оказване на адекватна медицинска помощ, както и липса на изискуемата документация за тях.

Община Русе призова за затварянето на частен хоспис край града

***

Министерството на здравеопазването набира кандидати за включване в обучителен курс „Оказване на спешна медицинска помощ по въздух“, това съобщиха от ведомството.

МЗ набира лекари и медицински сестри за въздушните линейки

***

 

Novini.bg
1142 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
Бс

2023.03.22 | 10:08

17
Идиот настройва света в войн

2023.03.21 | 22:56

16
Хазарите (Украинците) изгониха ПраБългарите от Стара България. Добре, че бяха Руснаците да Унищожат Хазарският Каганат (Украйна), иначе до България щеше да стигне още в 900г.

2023.03.21 | 22:52

15
Русия най-голямата заплаха а Великобритания ще дава на нацистите бомби с уран?! Ако нацистите са толкова глупави да провокират Русия ще се свърши с държавата усрайна

2023.03.21 | 22:47

14
Фашиското НАТО ще бъде унищожено, каквато и да е цената. Да живее Божият Изток!
Гошко

2023.03.21 | 21:23

13
Като Русия е заплаха тогава Зеленко да подписва условията на мир защото хората вече губят търпение и ще стане навсякъде като във Франция!

2023.03.21 | 21:11

12
белото не прощава. и тоя пидал изтрещя!

2023.03.21 | 21:06

11
Давайте братушки! бийте тъпите говеда!

2023.03.21 | 21:05

10
ами от Русия по-силно няма! Давайте братушки! бийте тъпите говеда!

2023.03.21 | 20:36

9
Aмериканските бо-ци са заплахата !Те ни наложиха диктатура земетресения и смърт. Ползват биологичното оръжие ковид и смъртоносни ваксини.

2023.03.21 | 20:07

8
natovski bokluk ako rusia e opastnost to kakvi sa ot nato deto razrushiha irak siria libia avganistam sarbia boklouk vie da ne ste prestapnici mirotvorci

Добави коментар

Водещи новини