Водещите новини! 1718 деца се събраха със семействата си след земетресенията в Турция. 11 души са задържани след мелето в Казанлък (и още…)

  • 21 март 2023 13:26

  • 960
  • 0
Водещите новини! 1718 деца се събраха със семействата си след земетресенията в Турция. 11 души са задържани след мелето в Казанлък (и още…)
© Getty Images/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 21 март   

 

Общо 1718 деца, засегнати от земетресенията в Турция на 6 февруари, са предадени на семействата им, съобщи турското министерство на семейството и социалните услуги, цитирано от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Над 1700 деца се събраха със семействата си след земетресенията в Турция

***

Министерството на отбраната на Русия съобщи този вторник, че два стратегически бомбардировача Ту-95 са изпълнили рутинна мисия по патрулиране над международни води в Японско море.

„Продължителността на полета беше над 7 часа“, уточниха от пресцентъра на руското ведомство. Оттам допълниха, че самолетите са били ескортирани от изтребители Су-30 и Су-35 от въздушните сили и от силите по противовъздушна отбрана.

Руски бомбардировачи прелетяха над Японско море

***

Диана Грибовская, жителка на Санкт Петербург, е амнистирана от руския президент благодарение на нейния съпруг, който се е записал в редиците на частната паравоенна групировка "Вагнер" като доброволец за фронта в Украйна, информира в-к "Новая газета".

През 2018 г. ветеранът Дмитрий Каравайчик и съпругата му Диана Грибовская, която е преподавател по физика, бяха осъдени съответно на 17 и 16 години затвор заради производството на големи количества дрога. По данни на прокуратурата Каравайчик е произвеждал амфетамините, докато съпругата му е търсела клиенти.

Путин помилва наркотрафикантка, причината – съпругът ѝ влезе в редиците на "Вагнер"

***

11 души са задържани след мелето в Казанлък, при което загина един. Други 11 са ранени, от които четирима са с опасност за живота, съобщава Нова телевизия.

Засилено полицейско присъствие се наблюдава в казанлъшките села Тъжа и Манолово, където живеят двете враждуващи ромски фамилии. В Павел баня пък следят училищата, където учат децата им.

Кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров не вярва конфликтът да спре, докато не са налице ефективни присъди.

11 души са задържани след мелето в Казанлък

***

Хората от Голямо село разказа, че подобен прах и сажди попиват в почвата, покриват тяхното имущество и така не могат да живеят нормално. Някои обясниха, че има задушлива миризма, която влошава здравословното им състояние.

Скандал в ефир заради сажди от ТЕЦ „Бобов дол“

***

"Когато си обезкуражен, дори социализмът се превръща в мечтано "светло минало". Нищо, че билетчето от 6 ст. и кренвиршите с "божествен вкус" са утопия, с която някои искат да зачеркнат европейското бъдеще на България".

Носталгия по соца: когато билетчето от 6 ст. е висша ценност

***

Актьорът Пол Грант, участвал в мегапродукциите „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“, почина на 56 години, съобщава The Guardian.

Почина известен актьор от „Междузвездни войни“ и „Хари Потър“

***

До късно тази нощ продължиха протестите в Париж и други френски градове, след като правителството на президента Еманюел Макрон оцеля след вот на недоверие в парламента. Гласуването беше заради крайно непопулярната пенсионна реформа.

Масовите безредици във Франция продължиха цяла нощ

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
960 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини