Започнаха аварийните ремонти на улици в Мездра

  • 21 март 2023 11:38

  • 149
  • 0
Започнаха аварийните ремонти на улици в Мездра
© Булфото (архив)

Ремонт на компрометирани участъци от най-натоварената улица в град Мездра започнаха служители на Общинското предприятие „Чистота“, съобщиха от общината.

Това е първа подобна дейност за тази година. Предвижда се аварийно „изкърпване“ и запълване на 400 кв. м. компрометирана асфалтова настилка с плътен асфалтобетон. За целта са осигурени 35 тона плътен асфалтобетон, при необходимост ще бъдат поръчани допълнителни количества, уточняват от общината. 

Ограничават движението на камиони по част от магистрала „Тракия“

Ремонтните дейности ще обхванат двете платна на ул. „Стамболийски“, от пазара до бившата Кременска рампа, както и кръстовищата в този участък. 

За БТА от Община Мездра заявиха, че се очаква ремонтът да приключи до дни. На мястото е създадена временна организация за безопасност на движението.

За тази година от общинската администрация предвиждат ремонт на 15 улици в общинския център и част от съставните села. В гр. Мездра ще бъдат ремонтирани улиците „Св. Патриарх Евтимий“, „Оборище“, „Пирин“ и „Георги Бенковски“ на обща стойност 1 102 153 лв. Ремонт ще има и на улици в селата Лик, Зверино, Лютиброд, Царевец, Боденец, Моравица, Дърманци и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини