Водещите новини! Кола с мигранти се обърна след гонка, има загинал. Политолог: Позицията на България е „хилаво проруска“ (и още…)

  • 20 март 2023 13:20

  • 570
  • 2
Водещите новини! Кола с мигранти се обърна след гонка, има загинал. Политолог: Позицията на България е „хилаво проруска“ (и още…)
© Getty Images/bTV/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 март   

 

Лека кола с 15 мигранти се обърна, а при инцидента един от тях загина, съобщиха за NOVINI.BG от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал снощи към 23.50 часа близо до с. Алдомировци.

Кола с мигранти се обърна след гонка край София, има загинал

***

Избори по нови правила. Пети избори за две години и въпреки това на 2 април ще има нещо ново – като за първи път. Например как ще се пази тайната на вота. Досега на всички избори назад в годините, на които гласувахме с хартиена бюлетина, влизахме в т. нар. тъмна стаичка.

Всичко, което трябва да знаем за новите изборни правила: Телефони, заснемане и паравани

***

Стана ясно как ще гласуваме на 2 април и как ще се извършва видеонаблюдението

***

„Доходите трябва да нарастват и това е заложено в нашата програма. Според нас минималната работна заплата трябва да е 1 500 лв., а средната – 3 000 лв. 

За тези параметри обаче трябва редовен кабинет и стабилно управление. 

Докарахме се до положение, в което служебният кабинет на Радев сочи проблемите на предходния редовен кабинет, които пак Радев назначи“.

Николай Денков (ПП): Ще продължим да се грижим за доходите

***

Позицията на България за войната в Украйна политологът дефинира като “хилаво проруска”.

Тагарев е категоричен, че ако Путин беше успял да подчини Украйна и да включи нейната армия към своите сили, е щял да тръгне в други посоки - “Молдова, Грузия, а защо не да опита и срещу една или повече страни от НАТО”. 

Евгений Дайнов разказа как се е разхождал във Варна и си е представял какво щеше да се случи, ако тази война беше стигнала до България и ако във Варна, например, се бяха появили “зелени човечета с автомати”. По думите му вероятно голяма част от българите щяха да ги посрещнат с хляб и сол. “Украинците ни спасяват всички нас всеки ден”, обобщи той.

Политолог: Позицията на България за войната в Украйна е "хилаво проруска"

***

"Ако Украйна не успее да защити независимостта си, няма да имаме друг избор, освен да влезем в конфликта", заяви посланик Ян Емерик Рошчишевски в ефира на френската телевизия Ел Се И.

"Затова или Украйна днес ще защитава своята независимост, или ако тя не успее, ние ще бъдем принудени да се включим в този конфликт, защото нашите ценности, които са основа на нашата цивилизация, са под заплаха, така че няма да имаме избор", подчерта той.

Полският посланик във Франция: Ако Украйна не успее да защити независимостта си, Полша ще влезе в конфликта

***

В сутрешната си сводка за положението на бойното поле украинският генерален щаб посочва, че защитниците на Бахмут, Лиман, Ивановске, Богдановка и Григоровка - все населени места в Донецка област - са отблъснали 69 руски атаки за последното денонощие.

Ожесточените боеве за Бахмут продължават

***

„Това е една жалка организация, която не членува в НАТО, така че това няма да подпали война (с Алианса). Нека треперят. На никого няма да ѝ липсва. Така че, господа съдии, поглеждайте към небето“, закани се Медведев.

Медведев заплаши с ракети Хага: Поглеждайте към небето

***

Китай и Русия определиха пътуването на Си като част от усилията за по-нататъшно задълбочаване на тяхното "безгранично приятелство".

Си Цзинпин пристигна в Москва за среща с Путин

***

 

Novini.bg
570 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
болни

2023.03.20 | 14:54

2
болни от еврогейскиии ценностиии не можем една граница да пазим иначе русите били голяма заплаха за нас
през

2023.03.20 | 14:53

1
през гербавата ограда минават като през разграден двор.

Добави коментар

Водещи новини