Служители на дирекция "Киберпрестъпност"- ГДБОП посетиха нидерландските си колеги

  • 20 март 2023 09:49

  • 346
  • 0
Служители на дирекция "Киберпрестъпност"- ГДБОП посетиха нидерландските си колеги
© МВР
Слушай новината Слушай новината

В рамките на проект „Повишаване капацитета на ГДБОП за по-ефективно разследване на организираната и транснационалната престъпност”, финансиран от Норвежкия финансов механизъм, в периода от 13 до 16 март т.г., служители на дирекцията посетиха Кралство Нидерландия и проведоха работни срещи на място се запознаха  с  действията на свои колеги, противодействащи на киберпрестъпността, съобщиха от МВР.

В сградата на Европол в град Хага бе проведена работна среща с ръководителя на Европейският център за борба с киберпрестъпността /ЕС3/ – господин Едвардас Силерис, и ръководителите на екипите по отделни направления.

Шефът на „Киберпрестъпност" със смразяващи данни за желанието на деца за самоубийство в нета

Българската делегация, водена от комисар Владимир Димитров, посети нидерландското звено за противодействие на високо-технологични престъпления /NHTCU/ в град Дриберген, където проведе редица срещи с неговия ръководител – Матийс Ван Амелсфорт, и служители на звеното.

Дискутирани бяха важни теми, свързани с ефективното противодействие на киберпрестъпността, възможностите за взаимодействие и новостите при извършването на този вид престъпления.

Българската група се запозна с холандския опит, начин на работа, както и провеждането на различни форми за превенция.

Цветелина Кирилова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини