Над 125 тона храна бяха доставени за животните в засегнатите от земетресенията райони

  • 17 март 2023 14:59

  • 276
  • 0
Над 125 тона храна бяха доставени за животните в засегнатите от земетресенията райони
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

С подкрепата на местни организации, "Четири лапи" е доставила над 125,5 тона храна за домашните и селскостопански животни в засегнатите от земетресенията провинции на Южна Турция и Северна Сирия, съобщават от офиса на фондацията в България. 

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 620

Екипът на "Четири лапи" е оказал медицинска помощ на пострадалите животни в няколко приюта и помогна с транспортирането им до клиники. Това е единствената международна организация за защита на животните, която успя да помогне и на място в Сирия, казват от фондацията. В екипа са и ветеринарният лекар Марина Иванова, която е част от австрийския екип на организацията и заема позицията координатор "Спасителни мисии", както и Велизар Ангелов, координатор "Международни проекти" от българския офис. Природозащитните са оказвали подкрепа на пострадалите животни в региона на Джиндирес.

28 дни след земетресението в Турция: Спасиха доберман и трите му новородени кученца

От фондацията отбелязват, че са осигури храна за следващите два месеца на над 5000 животни, в т.ч. котки, кучета, кози, магарета, крави и овце.

Земетресения в Турция и Сирия на 6 януари т.г. станаха причина за смъртта на хиляди души. Материалните разрушения оставиха без дом хората и животните. Двете държави получиха международна подкрепа за справяне с последствията от бедствието. 

Мая Йорданова
276 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини