Подобряват социалните услуги в община Самуил с европейски средства

  • 16 март 2023 14:33

  • 232
  • 0
Подобряват социалните услуги в община Самуил с европейски средства
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Социалните услуги в община Самуил ще бъдат подобрени по проект "Укрепване на капацитета на Община Самуил", финансиран от Програмата "Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г., съобщиха от Областния информационен център в Разград. 

Бюджетът на проекта е в размер на 126 042 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ за бенефициента. Целта е изпълнението на правомощията на общинската администрация да бъдат подобрени по Закона за социалните услуги (ЗСУ), Закона за хората с увреждания (ЗХУ) и Закона за лична помощ (ЗЛП).

С близо 50 % са поскъпнали хранителните стоки от първа необходимост за година

Проектните дейности предвиждат наемане на трима нови служители за период до 24 месеца, както и обучение и супервизия на общо 15 служители. Очаква се благодарение на евросредствата да се предоставят по-ефективни, ефикасни и качествени грижи на най-уязвимите групи от населението. Стремежът е гарантиране на равен достъп до социални услуги, отговарящи на индивидуалните потребности на гражданите, както и правото на всеки на подкрепа за живот в домашна среда и в общността. Цели се и насърчаване на интегрирания подход при осигуряването на подкрепа за жителите на общината. Очаква се дейностите да завършат през февруари 2025 година.

Община Самуил е четвъртата община в област Разград, която изпълнява проект за подкрепа в реформирането на системата на социалните услуги и улесняването на прехода към новите механизми на местно ниво, чрез развитие и укрепване на общинския капацитет.

Договори за изпълнение на такива проекти подписаха също общините Лозница, Завет и Кубрат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
232 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини