Журналист: Трябва да приемем всички съобщения от Москва с щипка сол

  • 16 март 2023 08:25

  • 695
  • 4
Журналист: Трябва да приемем всички съобщения от Москва с щипка сол
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Трябва да приемем всички съобщения от Москва с щипка сол. Ние ще продължим да гледаме как Русия изразходва по 20 000 снаряда дневно, докато украинците изразходват до 7 000 дневно. Русия не може да спечели тази война и за това целят да я проточат толкова, че да изтощят света и да изтощят Украйна“.

Това каза журналистът Асен Агов пред bTV за войната в Украйна и производството на оръжия. 

Защо държим в тези оръжейни складове толкова много оръжия, като сме заобиколени само от съюзници и никак не сме заплашени? Новият подход на Европейския съюз е същият както при кризата с коронавируса – общо пазаруване на боеприпаси и помагане на Украйна, посочи Агов. 

По думите му боеприпасите не са нужни на Украйна, за да се гърмят на бойното поле, а да свърши войната по-бързо. Планът на Русия е да проточи войната колкото се може по-дълго, защото не може да я спечели, смята Агов. Той очаква още действия от Русия, с които да потвърдят, че не се шегуват.

Журналистът Петър Карабоев добави, че България може да направи три неща – да започне да предоставя веднага муниции на Украйна, политическа реакция за преминаване към военновременна икономика и разговор за разширяване на капацитета на българските военни заводи и тяхното модернизиране.

Карабоев не е чувал България досега да даде оръжия на Украйна, но за никой не е тайна, че има търговски отношения за преминаване на оръжия през трети страни. Политиците малко по-смело трябва да казват нещата такива, каквито са, настоя журналистът.

 

Той изтъкна, че Украйна има нужда от над 70 изтребители, докато „ако дарим няколко стари МиГ-а, това няма да реши проблемите им“.

Росица Валентинова
695 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.03.16 | 13:03

4
Вероятно Агов е бил на сутрешно питие, когато е изрекъл думите в заглавието ви. Ако целта на Русия, и е в сила да изтощи света и Утрайна, значи няма как да победи Украйна.Манипулации, сополации, от платени и подпийнали демократи.

2023.03.16 | 10:09

3
ne slushaite i ne cetete hora kakvo vi kazva agentat sluga i hranenik na koziakm osraniat asen agov
да

2023.03.16 | 09:46

2
А от Америка даже не трябва да я поглеждаме ,защото от всякъде вони и е отровна.

2023.03.16 | 09:26

1
хвани единия удари другия - педали и комплексари

Добави коментар

Водещи новини