Започва полагането на последния пласт асфалт на кръстовището ул. “Филип Кутев“ и ул. “Могилата“

  • 15 март 2023 15:05

  • 296
  • 1
Започва полагането на последния пласт асфалт на кръстовището ул. “Филип Кутев“ и ул. “Могилата“
© Столична община
Слушай новината Слушай новината

От 06:30 ч. на 16.03.2023 г. до 21:30 ч. на 19.03.2023 г. кръстовището на ул. „Филип Кутев“ и ул. „Могилата“ (ул. “Сребърна“) ще бъде затворено за движение. Шофьорите ще могат да използват обходни маршрути по булевардите: „Симеоновско шосе“, „Стоян Михайловски“, „Никола Вапцаров“ и „Черни връх“.

Към момента е изпълнено разширението на северното платно заедно с всички инженерни мрежи на  ул. "Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Успоредно с изграждане на улицата се извършва корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение. В края на другата седмица предстои да бъде положен износващият пласт асфалт и маркировка и на изграденото северно платно. Строителните дейности ще продължат в южното платно.

Ул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и е един от стратегическите обекти в програмата на кмета на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска. Пробивът на ул. „Филип Кутев“ заедно с този на бул. „Тодор Каблешков“ ще осигурят връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

 

Десислава Станева
296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чекмеджето

2023.03.15 | 15:19

1
Да видим с колко ще го намалят тоз път асфалта, с 33, с 40 или ще минем както в доброто старо време, когато тиквака беше градоначалник, направо над 50 процента.

Добави коментар

Водещи новини