Оцелелите от камиона с мигранти край Локорско: Това беше нашият метален ковчег

  • 15 март 2023 07:38

  • 629
  • 2
Оцелелите от камиона с мигранти край Локорско: Това беше нашият метален ковчег
© Кадър - Нова телевизия

Колата беше направена така, че никой не ни чуваше. Никой не можеше да чуе нищо отвътре навън. Чувахме полицаите, които чукаха по дъските, но те ни чуваха. Минахме през 4 проверки. През цялото време усещането беше, че си отивам. Това беше нашият метален ковчег. Това разказа един от оцелелите от камиона с мигранти край Локорско в ефира на Нова телевизия. 

Ние, които избягахме от войната и от ужаса - попаднахме в друг ужас. Пак трябваше да гледаме трупове около нас. Ако половин час беше продължил по пътя си камионът, то нямаше да водим този разговор. Шофьорът заседна, иначе нямаше да спре. Много крещяхме и шофьори отвориха вратата, но нямахме сили, за да ги спрем, разказа друг. 

Оцелели след трагедията край Локорско мигранти разказаха за кошмарното пътуване

По думите им два часа след като е бил спрял камионът е дошла полиция и линейка. 

Ние сме военни, лекари и фармацевти и цял живот сме били във война, нашият проблем е политически и затова сме избягали. Бих могъл да живея добре в Афганистан и то добре, но имахме пробелм с талибаните, казват те. 

Оцелелите помолиха тленните останки на загиналите да бъдат транспортирани. 

Калина Христова
629 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
вашето име

2023.03.15 | 08:54

1
обратно в авганистан
PaulaFox

2023.03.15 | 11:47

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини