"Движение за култура" настоява за адекватно законодателство за творческите институции

  • 13 март 2023 12:51

  • 517
  • 1
"Движение за култура" настоява за адекватно законодателство за творческите институции
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Движение за култура" настоява за адекватно законодателство за творческите институции, това обяви проф. Георги Каприев на пресконференция, предаде БТА. 

По думите му липсата на адекватно законодателство отваря възможност за една кризисна ситуация, която руши една национална институция, каквато е Народния театър, но това се отнася и за всички останали институции. Затова искаме да инициираме законодателни промени, каза той.


 
"Нямаме никакво намерение да се отказваме и да отстъпваме, докато нормативните актове за нашата култура заприличат на актове за култура", каза  проф. Каприев.  По думите му промени се необходими в комисиите, с които се избират ръководствата на тези институции , вътрешните правилници, липсата на контрол и възможността за адекватно представяне на качеството на продукцията.

Актьори създават "Движение за култура" след скандала в Народния театър

"Готови сме да работим с държавните структури - Министерство на културата, Министерски съвет, парламент, комисия в парламента. Нямаме афинитет към конкретна политическа формация. Пази Боже, да прераснем в политическа формация. Ние се занимаваме с култура", заяви проф. Каприев.

"Движение за култура" бе представено от Лилия Абаджиева, Албена Колева, Камен Донев, Костадин Бонев, Валери Йорданов, Никола Додов.

Те обявиха, че на 16 март организират шествие, което ще започне от Министерството на културата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
517 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.13 | 16:37

1
Всички мимове в ямата със скорпионите.

Добави коментар

Водещи новини