Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки

  • 08 март 2023 09:40

  • 312
  • 1
Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки
© Община Трявна

Община Трявна ще закупи четири нови соларни пейки, след като спечели финансиране на стойност 49 997 лева. Те ще бъдат монтирани в централна градска част на Трявна и Плачковци. Проектното предложение на общинската администрация е одобрено от Националния доверителен екофонд, а административният договор е подписан от кмета на Трявна. С него се дава начало на проекта "Иновативни решения за адаптация към климатичните промени", това съобщиха за БТА от общинската администрация.

"Радваме се, че Община Трявна получи финансово одобрение за закупуване и монтиране на нови соларни пейки, тъй като по този начин ще достигнем до по-голям брой жители на нашата община. Гражданите ще имат възможността да се запознаят нагледно с производството на електроенергия от възобновяеми източници, използването на зелена енергия и да бъдат насърчени да използват тези ресурси с цел подпомагане на прехода към нисковъглеродна и устойчива на изменението на климата икономика," каза кметът на Трявна Силвия Кръстева.

Пейките ще са оборудвани със соларни панели с мощност 50 вата, които ще произвеждат електроенергия, която ще се съхранява в батерия с мощност 40 ампер часа. Всяка пейка ще разполага с два броя безжично зарядно, четири броя USB порта, Bluetooth Speaker, 4G WiFi Router, горно и странично LED осветление.

По време на изпълнението на проекта "Иновативни решения за адаптация към климатичните промени" ще се организира и обучение, свързано с проблемите на изменението на климата и адаптацията към него. Срокът за изпълнение на проекта е 5 месеца, допълниха от администрацията. 

В Търговище монтираха "умни" пейки

Последвайте канала на

Десислава Станева
312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.08 | 11:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини