Водещите новини! Вътрешният министър иска прокуратурата да провери Велико Желев и за „Хемус“. Ново силно земетресение в Турция (и още…)

  • 07 март 2023 19:19

  • 2485
  • 3
Водещите новини! Вътрешният министър иска прокуратурата да провери Велико Желев и за „Хемус“. Ново силно земетресение в Турция (и още…)
© Булфото/Wikimedia/Getty/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 7 март   

 

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев коментира в Русе, че прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала "Хемус" и образуваното за принуда разследване срещу Велико Желев, предаде БТА. 

"При една от проверките на лотовете 5, 7, 8 и 9 на магистрала "Хемус" бе установено, че има авансово плащане за малко над 48 млн. лева за дружеството, за което говорим и сега", каза министърът. По думите му това днес е било спестено от прокуратурата.

"Не е лошо тя да търси връзка между двете производства. В края на декември миналата година ГДБОП са предали материали на прокуратурата.

Демерджиев: Прокуратурата да търси връзка между проверките на "Хемус" и разследването срещу Велико Желев

***

Велико Желев влиза в обществения живот по време на кабинета "Саккобургготски". Тогава за кратко заема поста шеф на Агенция "Пътна инфраструктура". След като е освободен влиза в строителния бизнес, като основава първите си фирми в бранша.

Фирма на Велико Желев е строила Северната тангента и е поела участъци от АМ "Хемус"

***

Прокуратурата привлече като обвиняем Велико Желев

***

Не е редно да научавам от медиите, по-нормално беше да ми се обадят от прокуратурата. Главният прокурор ни се извини за допуснатата грешка, коментира Въжаров.

Той не изключи възможността Илиян Тодоров отново да изчезне.

Бащата на убит пред "Соло": Не изключвам варианта Илиян Тодоров отново да изчезне

***

От държавното обвинение посочват, че деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост.

Според прокуратурата 37-годишният мъж проявил особена жестокост към куче, като в интервала между 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на следващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката.

Изправят пред съда обвинения за побоя над кучето Мечо

***

Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ предоставя храна и лечение на животните, пострадали от земетресенията в Турция и в Сирия, станали в началото на февруари, съобщават от организацията.

Изпратен е ветеринарно-медицински спасителен екип, в който са включени и представители от България. По време на престоя си екипът ще помогне с осигуряването на храна за животните в засегнатите райони и ще окаже медицинска помощ на нуждаещите домашни животни или на животни от разрушени зоопаркове. Българските представители ще останат „на терен“ до 10 март. 

„Четири лапи“ предоставя храна и лечение на животни, пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

***

"Четири (танка) вече са в Украйна, други десет ще пристигнат в Украйна тази седмица", заяви на пресконференция Мариуш Блашчак.

Полша ще изпрати тази седмица в Украйна още 10 танка "Леопард 2"

***

В страната на „свободното слово“

8,5 години затвор за руски IT студент, осъдил войната в Украйна

***

„… присъдите са пореден пример за продължаваща "пародия на правосъдие" и политическа злоупотреба със съдебната система от непризнатия и санкциониран от ЕС беларуски президент Александър Лукашенко. ЕС ще продължи да подкрепя всички, които смело се борят за независима и демократична държава, и е готов да предприеме действия в отговор на продължаващото нарушаване на човешките права в Беларус“, добавя Борел.

ЕС: Присъдите срещу Тихановска и други представители на опозицията в Беларус са абсурдни

***

Трусът е регистриран в 13:47 ч. българско време днес. За това съобщи Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).

Ново силно земетресение разлюля Централна Турция

***

Столтенбелг отбеляза, че Анкара и Будапеща са подписали протоколите за членството на двете страни, като се очаква унгарският парламент да одобри ратификацията до края на март. По неговите думи има напредък и с Турция, след като президентът Реджеп Ердоган се е съгласил разговорите с Хелзинки и Стокхолм да бъдат възобновени. „Напредваме, но остава още работа“, добави той.

НАТО призова Турция и Унгария възможно най-скоро да ратифицират присъединяването на Швеция и Финландия към алианса

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2485 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Пути ботокса

2023.03.08 | 01:05

3
... Защо не пишете за МОЩНИЯ,НЕПОБЕДИМИЯ,ВЕЧНИЯ,ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ съветски съюз?...
Калика

2023.03.08 | 01:00

2
Редно ли е пачаври да си правят реклама в сайтовете на новини!!!!!!!!?????????
PaulaFox

2023.03.07 | 21:55

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини