„Четири лапи“ предоставя храна и лечение на животни, пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

  • 07 март 2023 15:19

  • 1319
  • 2
„Четири лапи“ предоставя храна и лечение на животни, пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Международната организация за защита на животните „Четири лапи“ предоставя храна и лечение на животните, пострадали от земетресенията в Турция и в Сирия, станали в началото на февруари, съобщават от организацията.

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 661

Изпратен е ветеринарно-медицински спасителен екип, в който са включени и представители от България. По време на престоя си екипът ще помогне с осигуряването на храна за животните в засегнатите райони и ще окаже медицинска помощ на нуждаещите домашни животни или на животни от разрушени зоопаркове. Българските представители ще останат „на терен“ до 10 март. 

Събират пари, храна и лекарства за останалите без дом животни в Турция

Екипът, ръководен от д-р Амир Халил, има десетилетия опит в работата при бедствени ситуации и конфликтни зони. В първите дни от престоя си в Турция членовете на екипа помагат с лечение на ранени котки и кучета и съдействат за насочването на 15 тона храна за домашни любимци и 10 тона храна за селскостопански животни  към Адана. Част от храната е предоставена от българския офис на организацията. 

„Четири лапи“ е международна организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, разкрива случаи на насилие, спасява животни в нужда и ги защитава. Основана през 1988 г. във Виена от Хелмут Дунглер и приятели, организацията се бори за свят, в който хората се отнасят към животните с уважение, съчувствие и разбиране. 

Мая Йорданова
1319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 21:59

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
БРАВО!

2023.03.07 | 18:51

1
ПОКЛОН, ХОРА!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини