Къща в София се напука заради съседен строеж

  • 07 март 2023 09:22

  • 1042
  • 3
Къща в София се напука заради съседен строеж
© Кадър - Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Къща на калкан пострада заради строеж в съседния парцел. Собствениците твърдят, че са в паника, заради опасност от пропадане на техния имот. ”Близнакът” на напуканата постройка бил съборен, за да се започне изграждане на нова кооперация.

Столична община разпореди спешна проверка. На място е извършен оглед и от екип на РДНСК. 

“Къщата е изключително професионално и надеждно укрепена”, твърди представител на строителя. 

Председателят на СОС Георги Георгиев обаче твърди, че планът за укрепване не се изпълянва професионално. От общината уточниха, че “може да е професионално, но не е по предварително одобрения план”.

А представители на Районната администрация настояват законът, според който всяка дейност, извън одобрения проект, трябва да бъде прекратена, да се спази и семейството да бъде евакуирано. “Къщата трябва да бъде укрепена и отвътре. А строителните дейности отвътре са много по-затруднени с присъствие на инвалид и още 4 човека”, казват тя. 

ДНСК спря строежа на жилищна сграда в "Лозенец" след възникнала авария

Представители на строителя увериха, че под основите на къщата има изградена 10- сантиметрова бетонна стена. И допълниха, че на семейството е предоставено жилище под наем до 24 часа, по тяхно желание. И заподозряха “комерсиални искания”. 

От Столична община бяха категорични - строителството е трябвало да спре още при първия сигнал на пострадалото семейство. 

Последвайте канала на

Калина Христова
1042 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 11:35

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.07 | 10:20

2
Такова количество селяндури, каквото се довлече с гербавите София не помни от наплива на старите комундрели през 50-тте и 60-тте. Мамка ви клозетна...

2023.03.07 | 10:19

1
Тиквите така строят... А тоя гейорги гейоргиев в СОС е същия помияр като русолявата циганска мърша от Самоков.

Добави коментар

Водещи новини