Делегация на ЮНЕСКО на тридневна визита у нас

  • 07 март 2023 07:30

  • 786
  • 1
Делегация на ЮНЕСКО на тридневна визита у нас
©
Слушай новината Слушай новината

Делегация на ЮНЕСКО идва на тридневна официална визита у нас.

Предвидени са срещи с вицепрезидента Илияна Йотова и с министъра на културата Найден Тодоров, както посещения в Пловдив и в Созопол.

Помощник-генералният директор на ЮНЕСКО Ернесто Отоне и началникът на отдел "Европа" в Центъра за световно наследство Берта де Санкристобал идват в България.

Днес ще имат среща в археологически музей при БАН, а след това с вицепрезидента Илияна Йотова. На нея ще бъде обсъдено сътрудничеството на страната ни с ЮНЕСКО и бъдещите перспективи за работа.

В същия ден гостите ще посетят Пловдив и квартал "Капана", както и Епископската базилика с късноантичните мозайки на Филипопол (обект, който е вписан в индикативната листа на България).

Има опасност Несебър да отпадне от ЮНЕСКО

Утре гостите от ЮНЕСКО ще разгледат остров "Св. св. Кирик и Юлита" край Созопол, където предстоят дискусии около проекта за изграждане на Световен Център за изкуствата.

В четвъртък първо ще има среща с министъра на културата Найден Тодоров, а по обяд – разговори в Национална галерия с представители на министерствата на културата и на външните работи, БАН и на Регионалния център за нематериално културно наследство под егидата на ЮНЕСКО в Югоизточна Европа.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 11:37

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини