Плевен е инвестирал над 100 млн. лева в градския си транспорт

  • 02 март 2023 13:50

  • 239
  • 0
Плевен е инвестирал над 100 млн. лева в градския си транспорт
© Булфото (архив)

Плевен инвестира над 100 милиона лева в модернизиране на градския тролейбусен и електробусен транспорт през последните 5-6 години. Плевенската общинска фирма "Тролейбусен транспорт" се превърна в една от водещите в България, заяви заместник-кметът на общината Стефан Милев при официалното откриване на пореден завършен обект на фирмата – обновено депо за зарядни станции на новите електробуси.

Плевен е единственият град в България със 100% екологичен градски транспорт, изтъкна Милев. Новата инвестиция от 18 милиона лева допринася за чистия въздух в града, подобрява качеството на обслужване в градския транспорт за редица квартали и зони на областния град, посочи той. По думите му проектът е завършен в срок въпреки предизвикателствата на времето и преди всичко инфлацията.

Плевенчани могат да следят графика на обществения транспорт в реално време

Свършената работа ще бъде отчетена навреме пред наблюдаващия орган на европрограмата и общината, и фирмата очакват да им бъдат върнати вложените средства. Милев посочи, че продължават да развиват фирмата, за да се утвърждава този вид транспорт като най-желан от плевенчани, защото е екологичен, евтин и комфортен.

Вече може чрез мобилно приложение гражданите всеки момент да научават как се движат тролеите и кога пристигат на съответната спирка, отбеляза заместник-кметът.

На ритуала за откриване на обекта присъстваха и заместник-кметовете арх. Невяна Иванчева и Милен Яков. В обновеното депо на улица "Кичево" бе отслужен водосвет. Инж. Ангел Несторов, управител на фирма "Тролейбусен транспорт", заяви за БТА, че продължават с обновлението и модернизацията на базата, като в скоро време ще започнат нов проект - изграждане на фотоволтаичен парк.

Последвайте канала на

Владимир Василев
239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини