Водещите новини! В Русия се разработва нов вид военна операция – с ядрено оръжие (и още…)

  • 02 март 2023 13:17

  • 2530
  • 21
Водещите новини! В Русия се разработва нов вид военна операция – с ядрено оръжие (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 2 март   

 

Автори на статията са първият заместник-командир на ракетните войски със стратегическо предназначение генерал-лейтенант Игор Фазлетдинов и полковникът в оставка Владимир Лумпов.

Според тях Съединените щати планират „разгром“ на Русия чрез „стратегическа операция“, чиято цел е унищожаването на възпиращия ядрен потенциал на страната.

За предотвратяването на „агресивния замисъл на Пентагона руските военни специалисти обсъждат и активно разработват операция на стратегическите сили за възпиране“.

В Русия се разработва нов вид военна операция с използването на ядрено оръжие

***

Причината е „както липсата на стратегия, ясни идеи и перспективи от страна на досегашните ни партньори за развитието на страната, така и по отношение на приоритетите за работата на следващия парламент“, съобщават от ССД с председател Радослав Кацаров.

Партията на Софиянски вече не подкрепя "Български възход"

***

Три пъти досега магистратите отхвърлиха доводите на защитата му за по-лека мярка за неотклонение, като се мотивираха с множеството заплахи, които 61-годишният мъж отправял към семейството на жертвата.

Гледат мярката на военния, застрелял свой съсед до Женския пазар

***

Прокуратурата ''не е открила престъпление'' по случая ''8-те джуджета''

***

„1/3 от пътя на Северната скоростна тангента липсва. Този материал не е вложен в асфалтовата настилка. Предвиденият асфалт е за 20 см, но явно са се видяли много на изпълнителя и така са станали малко под 14 см.“

„Поради тази причина не е чудно, че след 7-8 години нови магистрали придобиват окаян вид и се налага основен ремонт. Тепърва ще се изчислява колко пари липсват заради пестене на строителни материали“, обясни ресорният министър.

Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат, между 25 и 30% от асфалта при тях липсва

***

Задържаните в "Люлин" нелегални мигранти са от Пакистан

***

Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество. Това заяви днес външният министър на Русия в Делхи на първата си лична среща с китайския министър на външните работи.

Лавров: Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество

***

„Моето послание към Пекин е ясно: използвайте влиянието си в Москва, за да призовете за изтегляне на руските войски. И не доставяйте никакви оръжия на агресора Русия“, заяви Шолц в реч пред германския парламент. 

Шолц към Китай: Не давайте оръжия на Русия

***

Катастрофата в Гърция: Единият влак се е движил със 160 км/ч, другият – със 120 км/ч

***

Загубен билет спаси живота на 22-годишна студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция, съобщава voria.gr. Елена М. се е връщала след изпити от университета в Атина.

Преди да се качи на влака, за да отпътува за родния си град Верия, младото момиче установило, че липсва превозният ѝ документ.

Загубен билет спаси живота на студентка при тежката влакова катастрофа в Гърция

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
2530 21

Коментари 21

Добави коментар

2023.03.02 | 16:36

21
Нaшитe kpaвapopoби, kakтo и тeзи в EC opeвaxa нaвcяkъдe, чe Ykpaйнa ce биeлa зa нac, нaшaтa cвoбoдa и eвpoaтлaнтичeckитe цeннocти!зa мoятa cвoбoдa пpeдпoчитaм aз дa cи ce бия, ako виждaм чe e зacтpaшeнa или ми ce oтнeмa и нe иckaм дa ми тeжи нa cъвecттa дopи eдин ykpaинckи вoйниk! зa eвpoaтлaнтичeckитe цeннocти т.e. зa ЛГБТ oбщнocтитe нямa дa ce бия и нe иckaм нa cъвecтa дa ми тeжи дopи и eдин ykpaинckи вoйниk, koйтo aз cъм въopъжил или пoддъpжaл дa ce биe и yмиpa зa тaзи "kayзa"!Ako ykpaинckитe вoйници ce бият зa ce6ecи и cвoятa cвoбoдa, тoвa cи e тяxнa вoйнa и нe иckaм дa ми тeжи нa cъвecтa дopи eдин oт тяx въopъжeн c бългapcko opъжиe дa yмиpa и дa yбивa!

2023.03.02 | 15:32

10
Фронтовата авиация на Руската федерация разби колоната на фашистката и3MeT на Запорожкия фронт. Щурмови самолети Су-25 на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия атакуваха колоната на и3MeTTa в Запорожкото направление.Разузнавачи на 42-ра дивизия на ВС на РФ са засекли движение на личен състав и военна техника на противника.След това те предават координатите на екипажите на щурмовите самолети,които нанасят ракетни удари.Фронтовата авиация е работила с подкрепата на артилерийски части.По-рано руски военнослужещи са унищожили опорен пункт на фашистката и3MeT на територията на ЛНР c ТОС Солнцепек.
Реалист

2023.03.02 | 16:28

20
Ти явно си военен кореспондент на фронта,а???

2023.03.02 | 15:33

18
Спонсорите на нацизма. Авторитетното американско издание Politico: "ЕС предлага да отдели 1млрд.евро за боеприпаси за подкрепа на Украйна в продължаващия конфликт с Русия, по-специално за 155-мм артилерийски снаряди.ЕС използва извънбюджетен междуправителствен фонд,наречен Европейски фонд за мир,за да възстанови разходите на страните,които изнасят оръжия за Украйна.Този фонд отпусна 3,6млрд.евро военна помощ,а през декември миналата година страните-членки на ЕС решиха да увеличат финансирането му с още 2млрд.евро през 2023 г.

2023.03.02 | 15:34

19
В момента ЕС обръща голямо внимание на артилерийските боеприпаси, тъй като украинските войски са ангажирани в продължителни битки с руснаците в източната част на страната. Главният дипломат на ЕС Жозеп Борел планира да предложи „пакет за спешна подкрепа“ от 1млрд.евро,насочен към доставка на боеприпаси. През нощта снаряд удари жилищна сграда в Запорожие, разрушавайки няколко етажа. Четирима души загинаха, повече от десет бяха ранени. По предварителни данни това е ракета от комплекс С-300.

2023.03.02 | 15:33

17
Американското командване в Европа съобщи за прехвърлянето в базата в Исландия на самолет E-6B Mercury, който е предназначен за връзка и координация с атомни подводници.Наричат го още "самолетът на Страшния съд". E-6B Mercury пристигна в Исландия като част от "операция в зоната на отговорност на командването на въоръжените сили на САЩ в Европа". E-6B Mercury е въздушен команден пункт, чиято задача е да контролира въоръжените сили в ядрена война.

2023.03.02 | 15:33

16
БПЛА атакуват Украйна.Украинските политически телеграм канали пишат, че "Русия най-вероятно подготвя около 8-10 точки за едновременно изстрелване на БПЛА около Украйна. Преди това изстрелванията бяха от Краснодарския край, където се подготвяха и подготвят все повече оператори за управление на системи и конструкции на БЛА.ВС на РФ обмислят поставянето на многократни пускови установки за БПЛА камикадзе от военни кораби,които ще изстрелват тези играчки от Черно Море.Спонсорите на нацизма. Министерството на отбраната на Словакия:"Словакия ще даде на Украйна 10 от 11 свои изтребители МиГ-29,а 11-ият ще отиде в музея."

2023.03.02 | 15:33

15
Новини от Угледар.Все още се водят позиционни боеве в района на Угледар.Руската артилерия работи.Морските пехотинци са фиксирани в района на дачата.Не се очакват големи промени в близко бъдеще.Ще има ожесточени битки.Загуби има и от двете страни.Вчера Ходаковски(един от командирите край Угледар)се оплака от още по-ограничени боеприпаси от преди.Каналът Телеграм-канал Война История Оружие пише,че има "добри новини от производствените фронтове. Информирани сме, че производителят на БПЛА, компанията Кронштадт, вече е влязла в масово производство след реорганизация и промени в ръководството. В допълнение към тях работи и предприятието УЗЛА.

2023.03.02 | 15:33

14
Сватово-Кременная. В Лиманския сектор фашистката и3MeT се опита да атакува руските позиции в посока Кременная, но след като попаднаха под обстрела на руската артилерия, понесоха загуби и се оттеглиха. На площадката Купянски ситуацията не се промени сериозно през деня.Руснаците успяха да пробият отбранителните линии на фашистката и3MeT и да се закрепят в района на Синковка.

2023.03.02 | 15:32

13
Маринка и Донецк.В центъра на Маринка сблъсъците продължават в района на проспект Дружби. Руските войски преминаха към тактиката на заобикаляне на Мариинския укрепен район от юг и север. Очаква се това да има положителен ефект в близко бъдеще. Фашистката и3MeT отново обстрелваха Донецката агломерация: поразени бяха Донецк,Макеевка,Широка Балка,Владимировка,Хорловка,Пантелеймоновка и Ясиновацки район.

2023.03.02 | 15:32

12
Новини от под Бахмут.Западно от Бахмут вагнеровците продължават да се движат към село Хромово,през което минава последният сравнително безопасен път,който позволява снабдяването на Бахмутския гарнизон на фашистката и3MeT. В самия Бахмут ожесточени боеве се водят в района на улица Щедрая в Забахмутовка и микрорайон Собачевка в южната част на града.В югозападната част на града сблъсъците продължават в покрайнините на село Ивановское,недалеч от магистралата Бахмут-Константиновка.

2023.03.02 | 15:32

11
В Артемовск има няколко хиляди украински войници, оставени от Киев "само за клане",каза Игор Кимаковски, съветник на действащия ръководител на ДНР.Според него ВС на РФ "работят много компетентно" в покрайнините на Артемовск, всички пътища се контролират от руски бойци. Кимаковски е уверен, че въпреки това украинските военнослужещи в Артемовск "ще издържат до последно". Той добави, че загубите сред обучените украински военни в града са до 70% от личния състав, тези подразделения сега са изтеглени поради некомплект.

Добави коментар

Водещи новини