Водещите новини! Статуята на Христос в Рио грейва в цветовете на България на 3 март. ЕК предлага въвеждане на електронни шофьорски книжки (и още…)

  • 01 март 2023 19:11

  • 861
  • 0
Водещите новини! Статуята на Христос в Рио грейва в цветовете на България на 3 март. ЕК предлага въвеждане на електронни шофьорски книжки (и още…)
© Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 март   

 

Един от най-знаменитите паметници на световната култура ще грейне в бяло, зелено и червено в точно 19:30 местно време на 3 март (30 минути след полунощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.

Статуята на Исус в Рио грейва в цветовете на България на 3 март

***

Предложението е свързано с целите да се постигне по-добър обмен на данните, свързани с безопасността на пътя и извършените в чужбина нарушения да не остават ненаказани.

Комисията предлага в правилниците за движение по пътищата в ЕС като нарушения да бъдат включени неспазването на достатъчно разстояние спрямо движещото се отпред превозно средство; опасното изпреварване или паркиране; пресичането на непрекъснати бели линии на хоризонталната пътна маркировка; движението в насрещно платно; неспазването на правилата за осигуряване на коридор за спешни случаи; използването на претоварено превозно средство.

ЕК предлага въвеждането на електронни шофьорски книжки

***

Куче бе спасено след 23 дни под отломките на срутила се сграда при разрушителните земетресения на 6 февруари в град Антакия, окръг Хатай, Южна Турция, предадоха турските медии.

Спасителите са чули вчера лай на куче изпод отломките на срутено здание, след което веднага е била предприета спасителна акция. Малко по-късно то е било извадено живо. Кучето Алекс е било предадено на турската Федерация за защита на животните (HAYTAP), след което е било закарано за лечение във ветеринарна клиника в Антакия.

Спасиха куче, оцеляло 23 дни под руините в Антакия

***

По време на срещата те обсъдиха предизвикателствата, пред които е изправена България, плановете на партията и изборните перспективи, като специално внимание бе обърнато на усилията за съставяне на стабилно правителство. Петков и Василев изразиха надежда, че предстоящите избори, насрочени за 2 април, ще бъдат проведени по прозрачен начин.

Посланикът на Италия се срещна с Кирил Петков и Асен Василев

***

Иванов призова избирателите да се включат в платформата “Ти броиш”, чрез която да се следи честността на вота. 

Набираме застъпници на вота в “Ти броиш”, които да гарантират честността на вота, независимо от коя партия са. Това са български граждани, които да са пазители на демокрацията.

Христо Иванов: Заради решението на президента да не даде третия мандат на ДБ, отиваме на тези избори

***

Състав на Окръжния съд в Благоевград наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години с 4-годишен изпитателен срок на Димитър Гамишев от Гоце Делчев.

С присъдата е конфискувано част от имуществото му, освен това той е осъден да заплати на държавата сумата от 202 138,18 лева, представляваща имуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 31.03.2016 год., до окончателното изплащане на сумата.

Бивш депутат получи условна присъда за укриване на 202 000 лв. данъци

***

„Беше студено и мрачно, но ние бяхме несломими", отбеляза Кулеба във Фейсбук. „Украйна победи зимния ужас", допълни той.

„Нашите партньори застанаха до нас, помагаха ни. Европейският съюз също спечели и противно на подигравките на Москва, той не замръзна без санкционирания руски газ", каза министърът.

Кулеба: Украйна оцеля след най-тежката зима в историята си

***

Сръбският президент е подчертал решителността на Сърбия да продължи процесите на реформи с цел по-добър живот за всички граждани на страната и постигане на статут на пълноправен член на ЕС.

В разговора Фон дер Лайен е изразила увереността си, че бъдещето на Сърбия е в ЕС и е призовала към предприемане на следващите важни стъпки по този път.

Фон дер Лайен: Бъдещето на Сърбия е в Европейския съюз

***

Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след тежката влакова катастрофа тази нощ, съобщава БТА.

Пътнически влак в Гърция се сблъска с идващ насреща товарен влак малко преди полунощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса.

Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пътника и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“.

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след тежката влакова катастрофа

***

Принц Хари и съпругата му Меган вече нямат дом във Великобритания, след като Чарлз III им е отнел резиденцията Фрогмор котидж, съобщава БТА, като цитира британските медии. 

По-малкият син на краля заедно със семейство си се премести да живее в САЩ.

Крал Чарлз III отне дома на сина си принц Хари във Великобритания

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
861 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини