Водещите новини! Кои са най-интересните сблъсъци между партиите и коалициите по места? ПП—ДБ с позиция за скандала около Народния (и още…)

  • 01 март 2023 13:20

  • 764
  • 0
Водещите новини! Кои са най-интересните сблъсъци между партиите и коалициите по места? ПП—ДБ с позиция за скандала около Народния (и още…)
© Pixabay/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 1 март   

 

Явяваме се обединени на изборите, за да ги спечелим. С номер 12 ще бъдем на първо място на 2 април. Това ще е победа не за нас, а за една нова и модерна България. 

Това заяви Надежда Йорданова от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", след като в ЦИК бе изтеглен жребий за номерата на партиите и коалициите в бюлетината.  

ПП - ДБ: С номер 12 ще бъдем на първо място на 2 април

***

Вчера към коалицията официално се присъединиха партиите БЗНС и „Обединени земеделци“. „Политическа партия БЗНС подкрепя коалиция “Продължаваме промяната - Демократична България”, защото вярва в евроатлантическото бъдеще на България и в победата на силите на доброто“, споделят от партията. 

Коалиция ПП- ДБ се разраства

***

„Разразилият се скандал в Народен театър „Иван Вазов“ ясно показа, че политиката може и трябва да има място в изкуството, но партиите и партийните демонстрации – категорично не“.

ПП-ДБ с позиция за скандала около Народния театър

***

Ето кои са номерата на партиите и коалициите в бюлетината за изборите 

***

Листите за петите в последните две години парламентарни избори очаквано не поднесоха големи изненади. ГЕРБ-СДС, ДПС, "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Възраждане" залагат на вече наложили се имена с минимални промени в сравнение с вота през октомври 2022 г. БСП и "Български възход" също не правят драстични смени, но разместват участниците в листите си по райони. На политическата сцена се завръщат политици, познати от последните две десетилетия, докато напълно непознатите кандидат-депутати са сравнително малко.

Ето кои са най-интересните сблъсъци между партиите и коалициите по места

***

"Алфа Рисърч": ПП-ДБ с преднина от 1,2% на предстоящите избори

***

ДПС иска да е част от управлението след изборите

***

18-годишен ученик е хванат в понеделник да превозва мигранти. Това е станало на магистрала „Тракия” край Стара Загора, съобщават от прокуратурата.

Заловиха ученик да превозва мигранти, обещали му 10 000 лв.

***

Двама българи са ранени при влаковата катастрофа в Гърция. Те са приети в болница в Солун, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Двама българи са ранени при влаковата катастрофа в Гърция

***

Трийсет и две станаха жертвите на катастрофата, при която пътнически влак в Гърция, превозващ стотици хора, се сблъска малко преди полунощ с идващ насреща товарен влак в северната част на страната, съобщиха Асошиейтед прес и електронното издание на гръцкия в. "Катимерини". Най-малко 85 души са ранени.

Ужасът в Гърция: Жертвите растат, армията също се включва да помага

***

Началникът на гарата в Лариса е арестуван заради влаковата катастрофа

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
764 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини