Водещите новини! Само коалиция ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ можела да доведе до съставяне на кабинет. „Театрални драми“ не само в Народния (и още…)

  • 28 февруари 2023 19:01

  • 4247
  • 0
Водещите новини! Само коалиция ГЕРБ-СДС-ПП-ДБ можела да доведе до съставяне на кабинет. „Театрални драми“ не само в Народния (и още…)
© Булфото (архив)/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 февруари   

 

По-малко от четири месеца след началото на конфликта в Народния театър главният режисьор на трупата Александър Морфов бе уволнен дисциплинарно. Днес директорът на театъра Васил Василев му е връчил заповедта с основание уронване престижа на директора. 

Морфов след уволнението: Не се отказвам от нито едно от действията си!

***

Обръщението на Кръстева завършва с: „…време за мълчане и време за говорене; време за обичане и време за мразене; време за война и време за мир. Еклесиаст 3:1-8 VBG“.

След скандала в Народния театър: Велислава Кръстева официално обяви, че напуска

***

Директорът на Народния театър е направил предложението Велислава Кръстева да напусне

***

Още един сблъсък.

Дъщерята на незабравимия Тодор Колев: „Това ме изпълни с нескрито възмущение, защото Мутафчиев нито е бил ученик, нито е споделял техните виждания за театър, както и морални ценности“.

Пред „Телеграф“ Албена Колева уточни, че въпросът е морален - че Христо Мутафчиев като шеф на САБ не е защитил проф. Крикор Азарян, когато са го изгонили от НАТФИЗ, нито сега е подкрепил режисьора Александър Морфов. „Той управлява съюза като ЕТ, а не да пази талантите“.

Нов сблъсък в театъра: Албена Колева с яростна атака срещу Христо Мутафчиев

***

Вариантът България да има редовно правителство е само един - евроатлантическо мнозинство. Иначе казано, коалиция между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - "Демократична България".

Това мнение изразиха в интервю за бТВ политическите анализатори Слави Василев и Цветанка Андреева.

Само един е вариантът за съставяне на правителство, смятат политически анализатори

***

„…били провокирани от тях и са се случили заради „лични търкания“. „Не казвам, че е жертва, но казвам, че е бил провокиран…“

Адвокатът на прокурорския син от Перник: Инцидентите са били провокирани от пострадалите

***

#ИмаКак и #ИмаКой да прави политика по друг начин, без главоломна корупция и кражби, както и политическа сатира с интелект и в границите на човешкото достойнство. Зависи от всички нас“.

Лена Бориславова съди сценаристите на Слави, закани се и на "жълтите медийни бухалки"

***

Родни изтребители МиГ-29 осигуриха прикритие на американски бомбардировачи

***

ВИДЕО

Войниците от ВСУ провеждат занятия по управление на танковете "Леопард 2", техническа поддръжка на бойните машини, зареждане на оръдието и стрелба

Канадски военни показаха как украински бойци овладяват танкове "Леопард"

***

 

Последвайте канала на

Novini.bg
4247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини